Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni on paljastanut, että Barcelonan pitkäaikainen kapteeni Lionel Messi, 34, pelasi loukkaantuneena Copa Américan loppuottelussa, jossa argentiinalaiset päihittivät Brasilian 1–0. Entinen Real Madrid -laituri Ángel Di María, 33, teki ottelun ainokaisen.

Voiton ansiosta Messi saavutti ensimmäisen mestaruutensa A-maajoukkuetasolla. Samalla päättyi Argentiinan 28 vuotta kestänyt kuiva kausi.

Scalonin mukaan Messi pelasi sunnuntain vastaisena yönä, vaikka tämä ”ei ollut täydessä kunnossa”:

– Jos tietäisitte, miten hän pelasi Copa Américassa, rakastaisitte häntä vielä enemmän. Et voi koskaan mennä kentälle ilman hänen kaltaistaan pelaajaa, [jos sellainen on käytettävissä]. Vaikka hän ei olisi sadan prosentin kunnossa, niin kuin hän ei ollut tässä pelissä eikä edellisessäkään.

Vamman laatua argentiinalaiskoutsi ei lehdistötilaisuudessa julki tuonut.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Lopulta hän ei heittänyt pyyhettään kehään ja hän onnistui. Puhumme kaikkien aikojen parhaasta pelaajasta, ja kaikki tiesivät, kuinka tärkeää hänelle oli voittaa titteli maajoukkueessa.

Scaloni kertoi, ettei hänen suhteensa Messiin muistuta tavallista urheilija–valmentaja-suhdetta.

– Olemme läheisempiä. Tervehdimme ja halaamme toisiamme. Olen ikuisesti kiitollinen hänelle ja hänen joukkuekavereilleen.