Espanja kohtaa tänään tiistaina iltakymmeneltä Italian EM-kilpailujen välierissä. Joukkue selvitti sinne tiensä kukistamalla Sveitsin rangaistuspotkukilpailussa. Italia puolestaan voitti Belgian puolivälieräottelussaan 2–1.

Italian keskuspuolustaja ja varakapteeni Leonardo Bonucci, 34, odottaa tänäistä peliä innolla. Hän pääsee todennäköisesti ottamaan mittaa seurajoukkuetoveristaan Álvaro Moratasta, 28. Molemmat edustavat Serie A -seura Juventusta.

Morata liittyi torinolaisseuraan kauden mittaisella lainasopimuksella Atlético Madridista viime syksynä. Juvella oli mahdollisuus jatkaa lainaa ylimääräisellä vuodella, ja näin se myös teki kesäkuussa.

Moratan Italian-visiitti alkoi loistavasti ja päättyi hyvin. Maaleja syntyi kaikki kilpailut huomioiden 20. Kentälle hän pääsi 40 ottelussa.

Espanjan maajoukkueessa hän on kuitenkin saanut valtavasti negatiivista palautetta peliesityksistään. Parhaillaan pelattavassa turnauksessa Morata on onnistunut maalinteossa kahdesti, mutta paikkoja on ollut useampaankin kaappiin. Maalimääriä jarruttava tekijä on ollut heikko viimeistelytaito.

Bonucci on silti ylpeä ystävästään:

– Hän on ystäväni ja luonteeltaan hän on erinomainen.

– Hän on hieno isä, hieno hyökkääjä ja hieno ystävä.

[readmore from=Morata-Alvaro]

– Hän on totaalinen kärkipelaaja, joka tuo joukkueelleen monia asioita, ja hän on yksi parhaista hyökkääjistä maailmassa.

– Onneksi hän pelaa joukkueessani seuratasolla. Meidän täytyy olla valppaina huomenna, sanoi Bonucci maanantaina.

Bonuccin vierellä pelannee Giorgio Chiellini, 36, joka käy myös päivätöissään Juventus Stadiumilla.

La Rojan ja Italian välinen kamppailu järjestetään Wembleyllä. Voittaja saa pelata turnauksessa vielä seitsemännenkin kerran. Sunnuntaina pelattavassa loppuottelussa Välimeren maita vastaan asettuu joko Englanti tai Tanska.