Brasiliassa syntynyt portugalilaishyökkääjä Marcos Paulo, 20, liittyy Atlético Madridin vahvuuteen tänä kesänä ilmaisella siirrolla. Paulon sopimus Fluminensen kanssa umpeutui kesäkuun viimeisenä päivänä.

Diario AS kertoo, että sopimuksen päättymisen myötä Atleti pystyy säästämään potentiaalisia kuluja 30 miljoonaa euroa. Los Rojiblancos oli ollut viime vuonna valmis maksamaan kyseisen summan saadakseen lupaavan pelaajan riveihinsä. Paulon ulosostoklausuuli oli 45 miljoonaa euroa.

LUE MYÖS: Marca: Atlético hankki portugalilaislupauksen – saapuu seuraan kesällä

Fluminense katsoi, että Paulo oli riodejaneirolaisen seuran historian kallein pelaaja. Rahassa mitattuna hänen jälleenmyyntiarvonsa oli niin suuri, että seurajohto oli suunnitellut kauppaavansa hänet jo kesällä 2020.

Sitten tuli koronaviruspandemia, joka sotki kaavailut. Ensimmäiselläkään seuralla ei ollut enää vaadittavaa maksukykyä ostaa Pauloa itselleen. Hänen sopimuksensa oli katkolla, eikä 30–45 miljoonan euron pyyntihinta perustunut meriitteihin vaan potentiaaliin.

Näin ollen Atlético Madrid sai rauhassa sopia siirrosta pelkästään Paulon itsensä ja tämän edustajien kanssa. Atleti oli valmistautunut hankkimaan pelaajan jo tammikuussa, mutta Fluminensen mielestä talvisiirron haitat olisivat kumonneet sen hyödyt.

Paulo teki kahdessa vuodessa yhteensä 14 maalia edelliselle joukkueelleen. Hän ei kuitenkaan ole perinteinen ysipaikan pelaaja. Peleissä hän vetäytyy mielellään lähemmäs keskikenttää tarjoamaan syöttösuuntia ja hän viihtyy vasemmalla laidalla.

Paulon isoisä on portugalilainen. Paulo onkin edustanut maan nuorisomaajoukkueita, ja hänellä on eurooppalainen passi. Hän ei siis vie madridilaisseuran kokoonpanosta EU:n ulkopuolisen pelaajan paikkaa.