Espanja ja Sveitsi iskivät yhteen perjantai-iltana EM-lopputurnauksen puolivälierässä.

Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen 1-1 -tasapeliin, jonka jälkeen välieräpaikka ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa. Espanja voitti rangaistuspotkukilpailun ja eteni välieriin.

Espanja oli ensimmäisellä jaksolla Sveitsin niskan päällä. Luis Enriquen miehistö hallitsi pelitapahtumia, mutta ei päässyt sen vaarallisimmille maalintekopaikoille.

Sveitsi puolusti Ranska-ottelun tapaan tarkasti ja iski aktiivisesti vastaan. Maalintekopaikat jäivät kuitenkin puuttumaan.

Espanja siirtyi johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Jordi Alba laukoi pallon kulmatilanteessa kohti maalia ja peliväline kimposi Denis Zakarian kautta maaliin. Onnekas maali oli samalla käytännössä Espanjan ainoa maalintekoyritys avausjaksolla.

Toisella jaksolla Sveitsi pääsi peliin hetkeksi paremmin mukaan. Se toi tulosta, sillä Xherdan Shaqiri siirsi Sveitsin tasoihin maalin edustalta 68. minuutilla.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Sveitsin ylle saapui tummia pilviä, kun avainpelaaja Remo Fleuler sai suoran punaisen kortin taklattuaan varsin rumasti kentälle vaihdettua Gerard Morenoa.

Freulerin punaisen kortin jälkeen Espanja otti pelin täysin hallintaansa. Espanja yritti tehdä voittomaalin ennen jatkoaikaa, mutta Sveitsi puolusti urhoollisesti ja vei pelin jatkoajalle.

Sama mantra jatkui jatkoajalla. Espanja piti palloa ja yritti löytää tilaa Sveitsin boksin edustalta, mutta Sveitsi sulki Espanjan syöttösuunnat, eikä taskuihin jäänyt ollenkaan tilaa.

Moreno sai jatkoajalla muutaman maalipaikan, mutta päättyneellä seurajoukkuekaudella 30 maalia Villarrealin paidassa tehnyt hyökkääjä epäonnistui viimeistely-yrityksissään.

Jatkoaika päättyi ja ottelu jatkui rangaistuspotkukilpailussa. Unai Simón torjui kaksi Sveitsin yritystä. Mikel Oyarzabal, Dani Olmo ja Gerard Moreno onnistuivat maalinteossa ja Espanja selvitti tiensä välieriin.