Lionel Messi vietti tiistain vastaisena yönä juhlaottelua. Copa Américan lohkovaiheen päätöskierroksen peli Boliviaa vastaan oli Messin uran 148:s maaottelu, joten hän nousi nyt yksin Argentiinan kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelanneeksi pelaajaksi. Muutaman päivän ajan hän jakoi ennätystä 147 maaottelua pelanneen Javier Mascheranon kanssa.

Messi juhlisti ottelua siten, miten parhaiten osaa: tehokkaasti. Argentiina löylytti ilman panosta pelannutta Boliviaa maalein 4-1, ja Messi teki maaleista kaksi ja syötti yhden.

Kaikkein näyttävin näistä tehoista oli Messin maalisyöttö, joka säihki suoranaista magiaa. Messi vippasi ahdistettunakin täydellisen pystysyötön Bolivian puolustajien välistä Papu Gómezille, jonka viimeistely oli niin ikään täyttä rautaa. Pelissä oli tällöin menossa vasta kuudes minuutti. Näitä suorituksia kelpaa ihailla.

CONMEBOL Copa América™️

@CopaAmerica
#CopaAmérica 🏆

¡Un toque mágico del 🔟! Lionel Messi 🐐 asistiendo cómo sólo él puede hacerlo para el gol del Papu Gómez 🇦🇷

🇧🇴 Bolivia 🆚 Argentina 🇦🇷
#VibraElContinente #VibraOContinente

Ensimmäisen maaleistaan Messi upotti 33. minuutilla rangaistuspotkusta. 3-0-johtoon hän vei Argentiinan yhdeksän minuuttia myöhemmin. Messi sai Barcelonaan siirtyneeltä Sergio Agüerolta loistavan pystysyötön, ja nosti pallon tyylikkäästi maaliin yli vastaan tulleen maalivahti Carlos Lampen. Vaikka Lampe saikin taipua neljä kertaa, oli hän Bolivian paras pelaaja torjuttuaan ottelussa kaikkiaan yhdeksän kertaa. Virkaveli Franco Armanille torjuntoja kirjattiin vain yksi.

Messin molemmat maalit on nähtävissä alla olevissa klipeissä. Agüeron ja Messin hyvä yhteispeli lupaa myös Barcelonalle hyvää, joskaan Messin jatko seurassa ei ole vielä varmaa. Yleisesti kuitenkin vahvasti uskotaan, että Messi päättää uraansa Barcelonassa jatkaa eikä vaihda kesällä maisemaa.

¿Un golazo de penal? ➡️ Lionel Messi 🔟

¡Nivel de elite! La dupla Agüero🇦🇷Messi nos dejó este gol fantástico para el recuerdo 🤩

Messin tehojen ansiosta tauolle mentiin Argentiinan 3-0-johdossa. Toisella puoliajalla Erwin Saavedra teki Bolivialle kavennuksen ja Lautaro Martínez loppunumeroiksi 1-4. Argentiinaa tuttuun tapaan kipparoinut Messi pelasi ottelussa täydet minuutit.

Tehoiltansa ansiosta Messi siirtyi nyt turnauksen maali- ja tehotilaston kärkeen. Argentiina teki kolmessa ensimmäisessä ottelussaan kolme maalia, joista Messi teki yhden ja syötti yhden. Näin ollen hänen neljän ottelun tehosaldonsa on nyt kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä. Kahteen maaliin on pystynyt kahdeksan eri pelaajaa.

Maaleja Messi on tehnyt 148 A-maaottelussaan 75. Hän nousi nyt TOP 10:een kaikkien aikojen maaottelumaalitilastossa, jaetulle yhdeksännelle sijalle. Aktiivipelaajia Messin edellä on vain kaksi: maalitilaston kärkipaikkaa iranilaisen Ali Daein kanssa jakava Cristiano Ronaldo (molemmilla 109 maalia) sekä Yhdistyneiden Arabiemiraattien Ali Mabkhout, jolla maaleja on vain yksi Messiä enemmän, 76. Etelä-Amerikan maaotteluhistorian paras maalintekijä Pelé on Messiä enää kaksi maalia edellä.

Bolivia hävisi turnauksessa kaikki neljä otteluaan, eikä sillä ollut enää päätöskierroksella mahdollisuuksia turnauksen puolivälieriin. Yön toisessa ottelussa Uruguay voitti Paraguayn 1-0. Bolivia on jäänyt alkulohkoon kahdeksan kertaa viimeisestä yhdeksästä turnauksesta. Viimeksi se eteni Copa Américan puolivälieriin vuonna 2015.

Puolivälieräparit ovat Brasilia-Chile, Peru-Paraguay, Argentiina-Ecuador ja Uruguay-Kolumbia. Bolivian ohella toinen alkulohkoon jäänyt maa oli Venezuela.