Barcelona tiettävästi pyrkii vahvistamaan keskikenttäosastoaan tänä kesänä.

Ongelma on se, että rahaa ei ole juuri lainkaan käytössä seuran heikon taloustilanteen vuoksi. Barcelona yritti napata Georginio Wijnaldumin, mutta hollantilainen vapaa agentti valitsikin lopulta PSG:n.

Nyt markkinoille on tullut uusi mielenkiintoinen ehdokas. Vieläkö muistat Paulinhon, joka jo kertaalleen löi epäilijöille jauhot suuhun?

Paulinho on nyt 32-vuotias ja vapaa agentti. Ja hän suorastaan tyrkyttää itseään Barcelonalle.

– Minulle raha tai sopimuksen pituus eivät muodostu esteiksi, etenkään jos Barcasta soitetaan. Osoitin sen jo silloin (kaudella 2017-18), jolloin tienasin Barcelonassa paljon vähemmän kuin mitä Kiinassa. Ja tässä pitää muistaa sekin, että nyt Barcelonan ei tarvitsisi maksaa minusta siirtokorvausta, Paulinho sanoi Mundo Deportivolle.

Paulinho siirtyi aikoinaan Tottenhamista kiinalaiseen Guangzhou Evergrandeen kesällä 2015. Tuolloin ajateltiin, että brasilialaisen ura huipulla olisi ohi. Vaan mitä vielä. Kesällä 2017 Barcelona maksoi Evergrandelle peräti 40 miljoonan euron korvauksen Paulinhosta, joka yllätti hyvin monet kriitikot. Paulinho pelasi ainoaksi jääneellä Barca-kaudellaan lopulta 49 ottelua ja summasi tehot 9+3.

Samoihin aikoihin Paulinho pelasi vakuuttavasti myös Brasilian maajoukkueessa, johon kutsu oli niin ikään käynyt uudestaan. Lopulta Paulinho valittiin myös Brasilian MM-joukkueeseen vuoden 2018 kisoihin. Kaiken kaikkiaan A-maaotteluita on kertynyt 56.

Kauden 2017-18 päätteeksi Paulinho palasi Evergrandeen 47,5 miljoonan euron kaupassa, eli Barcelona teki keskikenttämiehellä jopa taloudellista voittoa. Kiinaan palattuaan Paulinho on pelannut 65 ottelua, joissa hän on paukuttanut peräti 42 maalia ja antanut 12 maalisyöttöä. Hänet on valittu kahdesti sarjan vuoden pelaajaksi.

[readmore from=Barcelona]

Nyt ongelma on ollut se, että koronan vuoksi viranomaiset eivät ole päästäneet Paulinhoa takaisin maahan. Pelikunto lienee melko kehno, sillä edellinen ottelu on seitsemän kuukauden takaa.

– Se on pitkä aika, mutta olen harjoitellut Red Bull Bragantinon mukana ja pitänyt itseni kunnossa. Nyt pitää vain päästä pelaamaan. Tarvitsen 3-4 peliä alle, niin olen taas iskussa, Paulinho sanoi.

Barcelona on siis Paulinhon ykköstavoite, mutta jos sinne ei ovi aukea, niin?

– Tavoitteeni on palata Eurooppaan.