Saksalainen laitapelaaja Robin Gosens, 26, pelasi elämänsä ottelun EM-kilpailuissa Portugalia vastaan viime lauantaina. Hän teki joukkueensa paitsiomaalin, keskitti Portugalin ensimmäisessä omassa maalissa, oli vahvasti mukana toisessa, syötti Saksan kolmannen ja teki vielä itse neljännen ennen kuin hänet vaihdettiin ulos.

Lisäksi ”Portugalille oli todella vaikeaa nousta hänen puoltaan ylös”, mikäli Uefan teknistä tarkkailijaa Steffen Freundia on uskominen.

Vielä noin kuukausi sitten Gosens oli tuttu nimi lähinnä Serie A -niiloille ja hipstereille. Nyt hänet ja hänen paitaselkkauksensa Cristiano Ronaldon, 36, kanssa tuntee satunnaisempikin katsoja. Onkin esitetty, että Gosensin valovoimaiset suoritukset ovat nyt viimeistään saaneet eurooppalaiset huippuseurat kiinnostumaan hänestä.

Italialaisen Corriere dello Sportin mukaan erityisesti Barcelona harkitsee jo vakavasti Atalantassa pelaavan sakun hankkimista. Gosensista vaadittua 40 miljoonan euron siirtosummaa tosin nostaa muidenkin seurojen kiinnostus. Näitä ovat Internazionale ja Juventus.

– Hyvät suoritukset johtavat siihen, että muut seurat kiinnittävät sinuun huomiota. Mietin tätä asiaa kuitenkin vasta turnauksen jälkeen. Nyt haluan keskittyä Saksalle pelaamiseen, sanoi Gosens Portugali-ottelun päätyttyä.

Gosens esiintyi päättyneellä kaudella 32 pääsarjaottelussa Italiassa. Hän teki niissä jopa 11 maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä.