La Ligan kauden 2021-2022 joukkuekattaus on vihdoin valmis. Suoraan Segundasta pääsarjatasolle nousseet Espanyol ja Mallorca saavat seuraa madridilaisesta Rayo Vallecanosta. Rayo Vallecano kaatoi sunnuntaisen nousukarsintafinaalin toisessa osassa vieraskentällä Gironan 2-0 ja voitti koko otteluparin 3-2.

LALIGA English

@LaLigaEN
FT #GironaRayo 0-2 (2-3 agg)

⚡️ @RayoVallecano earn promotion to #LaLigaSantander for the 2021/22 season!

#LaLigaSmartBank

Rayo Vallecanon johtomaali ja otteluparin tasoittanut osuma syntyi jo 7. minuutilla. Siitä vastasi 28-vuotias espanjalainen Álvaro García. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla syntyneeseen 2-0-maaliin García puolestaan teki esityön, kun argentiinalaishyökkääjä Óscar Trejo piti huolen viimeistelystä.

Rayo Vallecanon johtoaseman varjelu mutkistui toisen puoliajan 11. minuutilla, kun avausmaalin syöttänyt uruguaylaistoppari Emiliano Velázquez ajettiin toisella keltaisella ulos. Alivoimastaan huolimatta Rayo kesti toisen puoliajan ja koko ottelun ilman takaiskumaaleja, ja pääsi siten juhlimaan nousua La Ligaan.

Yksi Rayo Vallecanon sankareista oli varmasti viisi kertaa tänään torjunut maalivahti Luca Zidane, pelaaja- ja valmentajalegenda Zinédine Zidanen poika. 23-vuotias Zidane on saanut kantaa karsintaotteluissa torjuntavastuuta, kun Rayo Vallecanon ykkösvahti Stole Dimitrievski on huhkinut Pohjois-Makedonian maajoukkueen maalilla EM-lopputurnauksessa.

Rayo Vallecanon valmentajana toimi tällä kaudella tiistaina 39 vuotta täyttävä Andoni Iraola. Espanjan maajoukkueessakin pelannut Athletic Bilbao -ikoni on valmentajana vasta nuori ja vihreä, mutta sai sarjanoususta jo melkoisen hienon sulan hattuunsa.

Girona sai pettyä toisena vuonna peräkkäin nousukarsintafinaalissa. Jo toisena vuonna peräkkäin puolestaan Segundan sarjataulukon kutonen voitti nousukarsinnat ja nousi La Ligaan.

Rayo Vallecanon nousun myötä La Ligassa pelaa ensi kaudella neljä joukkuetta pääkaupunki Madridin alueelta: Atlético Madrid, Real Madrid, Getafe ja Rayo Vallecano. Rayo Vallecano pelasi La Ligassa viimeksi kaudella 2018-2019. La Ligasta putosivat viime kauden päätteeksi Eibar, Real Valladolid ja Huesca. Uusi kausi alkaa 13. elokuuta.