Lille yllätti päättyneellä kaudella 2020-2021 kaikki ja syrjäytti PSG:n valtaistuimelta Ranskan Ligue 1:ssä. Vain harva osasi odottaa mestarin vaihtuvan, joten kun Lille juhli sensaatiomestaruutta, nousi kauden edetessä myös moni sen pelaaja esiin.

Yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista tällä kaudella oli 23-vuotias Jonathan Ikoné. Monipuolisesti hyökkäyksen eri pelipaikoilla pelaava Ikoné teki 37 sarjaottelussa neljä maalia ja syötti viisi. Eurooppa-liigassa Ikonélla kulki vielä paremmin: kahdeksassa ottelussa kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Neljä maalia oli Ikonén yhden kauden maaliennätys, mutta jo kaksi vuotta aiemmin hän löi Ligue 1:ssa – niin ikään Lillen joukkueessa – tiskiin komeat kymmenen maalisyöttöä. Kaiken kaikkiaan Ikoné on pelannut jo 139 Ligue 1 -ottelua (12 maalia, 23 maalisyöttöä).

Nyt ainakin kaksi La Liga -seuraa on iskenyt silmäänsä nuoreen ranskalaiseen, jonka luontevin pelipaikka on oikean laitalinkin tontti. Nuo seurat ovat Real Betis ja Valencia. AS:n tietojen mukaan molempien seurojen edustajat tapaavat lähipäivien aikana Ikonén agentin siirrosta keskustellakseen.

[readmore from=Siirtouutiset]

Erittäin lupaavaa ja myös alaspäin hyvin pelaavaa Ikonéa kohtaan on kiinnostusta muuallakin. Muun muassa Borussia Dortmund on keskustellut mahdollisuudesta värvätä Ikoné, mutta miehen itsensä kerrotaan haluavan mieluiten La Ligaan. Transfermarkt arvioi Ikonén markkina-arvoksi 30 miljoonaa euroa, mutta AS uskoo, että Lille saattaisi myydä hänet noin 20 miljoonalla.

Vasenjalkainen Ikoné on pelannut Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa 18 ottelua (4 maalia), ja edusti maataan myös alle 21-vuotiaiden EM-kisojen pudotuspelivaiheessa kesäkuun alussa. Ranskan A-maajoukkueessakin PSG:n kasvatti on pelannut neljä ottelua, kaikki syksyllä 2019 pelatuissa EM-karsinnoissa.