Englanti aloitti EM-kisaurakkansa sunnuntaina. Englanti voitti avausottelussaan Kroatian 1-0.

Atléticon Kieran Trippier oli Englannin avauskokoonpanossa. Trippier pelasi vasempana laitapuolustajana, vaikka hänet on tunnettu oikeana laitapuolustajana.

Monet yllättyivät, kun Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate nimesi loistokauden Atléticossa pelanneen Trippierin avauskokoonpanoonsa.

Southgate puolusti Trippieriä lehdistötilaisuudessaan.

– Trippier on ensinnäkin hyvin aliarvostettu pelaaja. Monet ajattelevat, että kyseessä on edelleen se sama pelaaja kuin Tottenhamissa muutama vuosi sitten. He eivät näe, että nykyään hän on todellinen eläin puolustuksessa. Trippieristä on kehkeytynyt sellainen Atléticossa, jossa yksi maailman parhaista ja menestyneimmistä valmentajista luottaa häneen, Southgate kehui Trippieriä ja Diego Simeonea.

– Trippier kykenee hoitamaan koko laitaa. Trippier on hyvä puolustamaan 1v1 -tilanteissa ja taklaa laadukkaasti maassakin. Pelasimme neljän puolustuslinjalla ja ajattelimme, että Trippierin tuoma organisointi ja kommunikointi oli tärkeää.

Englanti kohtaa perjantai-iltana Skotlannin lohkovaiheen toisella kierroksella.