Real Madridin kokenut keskikenttämies Luka Modrić on yksi pelaajista, joita seurataan suurella mielenkiinnolla perjantaina alkaneessa EM-lopputurnauksessa.

Kolme vuotta sitten Modrić inspiroi Kroatian voittoon Englannista MM-välierissä. Samat maat kohtaavat tänään EM-nurmella.

Modrić puhui tuon ottelun jälkeen englantilaisten toimittajien ylimielisyydestä sekä nöyryyden ja kunnioituksen puutteesta. Hänen mukaansa Kroatian aliarvioiminen vuonna 2018 oli ”valtava virhe”.

Pelaaja myönsi tuolloin, että englantilaisten puheet ”jalkapallon palaamisesta kotiin” saivat Kroatian pukuhuoneen liekkeihin. Sky Sportsin mukaan miehen lausunnot olivat nyt varovaisempia.

– Se ylimielisyys ei niinkään liity pelaajiin ja Englannin maajoukkueeseen vaan heidän ympärillään oleviin ihmisiin – joihinkin toimittajiin, kommentaattoreihin ja niin edelleen, kommentoi Modrić.

Viime aikoina hän ei omien sanojensa mukaan ole lukenut media-artikkeleja kovinkaan paljon.

– Odotan innolla ottelua enkä halua puhua kovinkaan paljon siitä, mitä toisella puolella on.

BBC:n mukaan Modrićilta kysyttiin, onko Englannilla epäoikeudenmukainen etu EM-kisoissa, koska se pääsee pelaamaan kotiyleisön edessä.

– Mielestäni kyllä. On sääli, ettei paikalla tule olemaan paljon Kroatian kannattajia, koska me tunnemme aina heidän läsnäolonsa, kun he ovat täällä.

– Mutta tilanne on mikä on. Meidän on keskityttävä kentällä emmekä voi antaa ympäristön vaivata meitä.