Barcelonalla riittää työtä kesän siirtoikkunassa. Blaugrana on jo vahvistanut rivejään Sergio Agüerolla, Eric García sekä Emersonilla, ja Memphis Depayn odotetaan liittyvän pian joukkueeseen.

Barçan on kuitenkin myös karsittava joukkoaan. Palkkabudjetista on vapautettava tilaa uusille tulokkaille, ja Barcelona haluaa saada lähtijöistä mahdollisimman isot korvaukset. Katalonialaisjätti paiskii tällä hetkellä kovasti töitä siirtojen eteen, sillä kesän maajoukkueturnausten ajaksi siirtomarkkinoiden odotetaan hiljenevän huomattavasti.

Diario Sportin mukaan todennäköisimmät lähtijät ovat Carles Aleña, Martin Braithwaite, Junior Firpo ja Miralem Pjanić.

Keskikenttäpelaaja Aleñaa, 23, pidetään varmana lähtijänä. Hän on Barcelonan oma kasvatti, muttei ole onnistunut nousemaan edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Aleña on käynyt kahdella viime kaudella lainalla Real Betisissä ja Getafessa. Hänellä on ottajia Espanjassa ja Englannissa.

Tanskalaishyökkääjä Braithwaite, 30, sanoi hiljattain, että hän haluaisi jatkaa Barçan kanssa vaikka rotaatiopelaajana, mutta seura haluaisi luopua hänestä. Braithwaite pyysi saada keskittyä rauhassa EM-kisoihin, joten hänen siirrossaan kestänee vielä. Osapuolten tavoitteena on löytää siirto, joka hyödyttäisi niin Braithwaitea kuin Barcelonaa.

Laitapuolustaja Firpo, 24, on herättänyt AC Milan ja Internazionalen kiinnostuksen, mutta ongelmana on että italialaisseurat haluaisivat hänet lainalle, mikä ei ole Barcelonan mieleen. Tästä johtuen Barcelona aikoo kuunnella vielä tarjouksia Englannista.

Pjanić, 31, siirtyi Barcelonaan viime kesänä Juventuksesta 60 miljoonalla eurolla, mutta hänen debyyttikautensa oli iso pettymys. Hän pääsi pelaamaan La Ligassa vain 619 minuuttia, ja Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuetähti onkin tehnyt selväksi, ettei hän ole ollut tyytyväinen. Pjanićin on huhuttu palaavan Italiaan.

Yllä mainittujen lisäksi myyntilistalla ovat Matheus Fernandes, Samuel Umtiti ja Philippe Coutinho, mutta heistä luopuminen saattaa osoittautua hankalaksi.

Fernandesista, 23, ei ole tällä hetkellä yhtään tarjousta pöydällä. Umtiti, 27, ei haluaisi vaihtaa seuraa, ja hänen korkea palkkatasonsa vaikeuttaa sitä muutenkin. Coutinho, 28, taas ei aio tehdä päätöksiä tulevaisuudestaan ennen kuin hän on selättänyt polvivaivansa. Barcelona on tiettävästi jo pitkään halunnut hänestä eroon, mutta se joutunee myymään brasilialaistaiturin pilkkahintaan.