La Ligan päättyneen kauden neljäs Sevilla on vahvistamassa ensi kauden joukkuettaan 31-vuotiaalla hyökkääjällä Joselulla. AS kertoo, että Sevilla on jo päässyt alustavaan sopuun sopimuksesta 192-senttisen kärkimiehen kanssa.

Joselun kerrotaan saaneen huomattavan tarjouksen myös Venäjältä, mutta häntä kiinnostaa enemmän siirto Sevillaan Mestarien liigan ja valmentaja Julen Lopeteguin vuoksi.

Koska pelaajan ja seuran välillä vallitsee jo yhteisymmärrys, riippuu kaikki nyt siitä, löytääkö Sevilla ja Joselun nykyinen seura Alavés sovun siirtokorvauksesta. Alavés on toistaiseksi vaatinut Sevillaa pulittamaan Joselun sopimuksessa olevan 20 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Kyseeseen saattaa kuitenkin tulla jonkin Sevillan pelaajan liittäminen osaksi kauppaa, jottei rahaa tarvitse liikuttaa niin paljon. Alavésin mielessä on Munir El Haddadi, joka pelasi Alavésissa lainalla kauden 2017-2018, ja pyssytti joukkueelle 14 maalia. Sevillassa Munir on lähinnä väläytellyt, mutta suoritustaso on ollut ailahteleva.

Voi olla, ettei siirtoa viedä maaliin ihan pian, sillä Sevilla ei asian kanssa höntyile. Joselun itsensä suostumus siirtoon voi kuitenkin nousta avaintekijäksi. Sopimus Alavésin kanssa kattaa enää ensi kauden.

Joselu on syntynyt Saksassa, ja hän muutti vanhempiensa kotimaahan Espanjaan alakouluiässä. Espanjassa Joselun kasvattajaseura oli Celta Vigo. Real Madrid osti hänet kesällä 2009, kun Joselu oli 19-vuotias, mutta Los Blancosissa hän ei läpilyönyt.

[readmore from=Joselu]

Viimeisten yhdeksän kauden aikana Joselu on edustanut seitsemää eri seuraa kolmessa eri liigassa: Bundesliigassa Hoffenheimia, Eintracht Frankfurtia ja Hannoveria, Valioliigassa Stokea ja Newcastlea ja La Ligassa Deportivo La Coruñaa ja viimeisten kahden kauden ajan Alavésia.

Molemmilla Alavés-kausillaan Joselu on tehnyt La Ligassa identtiset tehot: 11 maalia ja kolme maalisyöttöä. 11 maalia on myös Joselun pääsarjauran yhden kauden maaliennätys.