Neljän tai viiden vuoden jatkosopimukset ovat nykyaikaisessa huippujalkapalloilussa arkipäiväisiä juttuja. Kymmenen vuoden jatkopahvi on kokonaan oma lukunsa, mutta nyt sellainenkin on nähty. Osasuna nimittäin tiedotti solmineensa peräti vuoteen 2031 ulottuvan sopimuksen keskikenttäpelaaja Jon Moncayolan kanssa.

Moncayolalla on ikää nyt 23 vuotta, joten jos hän pelaisi sopimuksensa loppuun, olisi hän sen päättyessä 33-vuotias. Uudessa sopimuksessa on 22 miljoonan euron ulosostohinta seuraavien kahden kauden ajaksi. Sen jälkeen summa putoaa 20 miljoonaan. Jos Osasuna putoaa La Ligasta, on Moncayolan sopimuksen ulosostohinta 8 miljoonaa euroa.

Seudun oma poika Moncayola liittyi Osasunan juniorijoukkueisiin kymmenen vuoden iässä. Seuran edustusjoukkueessa hänellä on nyt takanaan kaksi kautta. Päättyneellä kaudella Moncayola pelasi Osasunassa 41 ottelua, joista 36 La Ligassa. Näissä hän teki kaksi maalia. Moncayola on ollut myös Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiopelaajia, mutta tämän vuoden EM-turnaus jäi häneltä väliin koronavirustartunnan vuoksi.

C. A. OSASUNA

@osasuna_en
OFFICIAL STATEMENT | #Osasuna renews Moncayola for the next ten seasons.

#Moncayola2031

▶️ bit.ly/34Xk1PB