Espanjan maajoukkueen koronakupla petti viime viikon aikana ikävästi, sillä joukkueen kapteeni Sergio Busquetsilla todettiin koronavirustartunta. Busquets antoi positiivisen koronanäytteen perjantaina Portugalia vastaan pelatun harjoitusottelun jälkeen.

Toistaiseksi on epäselvää, voiko Busquets pelata EM-kisoissa. Ainakin Hollannin maajoukkuevahti Jasper Cillessen putosi maansa kisaryhmästä koronatartunnan takia. Espanjan pelaaminen kisoissa ei näillä näkymin ole vaarassa. Varsinaisen ”koronapommin” mahdollisuutta laskee sekin, että peräti puolet eli 12 joukkueen 24 pelaajasta on jo sairastanut koronaviruksen – joskin joskus koronaviruksen on todettu voivan tarttua samaan ihmiseen uudestaankin.

Tiempo de Juego

@tjcope
💥 Informa @Miguelaguimu

🇪🇸 Once de los 24 jugadores convocados han pasado el coronavirus

🦠 @AdamaTrd37
🦠 @jose_gaya
🦠 @FerranTorres20
🦠 @ericgm3
🦠 @Laporte
🦠 @mikel10oyar
🦠 @FabianRP52
🦠 @Thiago6
🦠 @marcosllorente
🦠 @AlvaroMorata
🦠 @Pablosarabia92

➡️ @5sergiob

Joka tapauksessa Espanjan EM-kisoihin valmistautumista Busquetsin koronatartunta ja siitä aiheutuva koko joukkueen karanteeni mutkistaa huomattavasti. Espanjan kisajoukkueen piti kohdata huomenna tiistaina kenraaliharjoituksessaan Liettua, mutta nyt ottelun pelaakin Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkue. Myös kaikki maajoukkueen maanantaiset lehdistö- ja markkinointitilaisuudet on jouduttu perumaan.

Busquetsin koronatartunnalla on vaikutuksensa myös Portugalin maajoukkueeseen. Busquets pelasi perjantain ottelussa 61 minuuttia Portugalia vastaan, tervehti kaikkia Portugalin pelaajia ja halasi ennen avauspotkua Portugalin kapteenia Cristiano Ronaldoa. Molemmat joukkueet ottivat myös yhteisen joukkuekuvan mainostaakseen Espanjan ja Portugalin yhteistä vuoden 2030 MM-kisahanketta.

Espanjan maajoukkue oli ollut omassa koronakuplassaan viime maanantaista lähtien, mutta jotain kautta Busquets oli koronatartunnan saanut joko sitä ennen tai sen jälkeen. Kaikille pelaajille tehtiin koronatestit 31.5., paitsi Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan loppuotteluissa pelanneille, joiden testivuoro tuli tiistaina tai keskiviikkona. Ensimmäiset testit tehtiin jo 27.5.

Jokaisen pelaajan aiemmat koronatestitulokset olivat negatiivisia, mutta perjantain koronatestissä Busquetsilla todettiinkin tartunta. Luonnollisesti nyt pelätään mahdollisia lisätartuntoja joukkueen sisällä. Kaikki maajoukkueen työympäristöön kuuluvat 51 henkilöä testataankin nopeasti uudestaan.

UEFA:n virallisen koronaprotokollan mukaan koronakaranteenin pitäisi kestää 12 päivää. Espanja pelaa kuitenkin ensimmäisen kisaottelunsa ensi viikon maanantaina ja Portugali seuraavana tiistaina.

[readmore from=Espanja]

Espanjassa porua aiheuttaa sekin, että Espanjan jalkapalloliitto oli pyytänyt kahteen otteeseen Espanjan terveysministeriöltä lupaa tarjota A-maajoukkuepelaajille koronarokotukset ennen arvoturnausta. Lupaa ei kuitenkaan herunut, ja nyt joukkueessa on todettu ensimmäinen tartunta.

Sergio Busquets on tällä hetkellä eristyksissä kotonaan Barcelonassa. Maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique saa tarvittaessa nimetä hänelle korvaajan joukkueeseensa ensi lauantaina iltayhdeksään saakka. Vaihdos onnistuu kuitenkin vain UEFA:lle toimitettavien lääketieteellisten todistusten avulla. Espanja nimesi maajoukkueeseensa vain 24 pelaajaa sallittujen 26 pelaajan sijaan.

Espanja pelaa alkulohkon ottelunsa Sevillassa.

Lähde: AS