Kerroimme perjantaina, että Atlético Madrid ja joukkueen mestarivalmentaja Diego Simeone ovat mediatietojen mukaan erittäin lähellä jatkosopimusta. Vanha sopimus on voimassa kesään 2022, mutta nyt kontrahtia ollaan jatkamassa kahdella vuodella kesään 2024.

AS:n mukaan Simeonen on määrä allekirjoittaa jatkokontrahti ”lähipäivien aikana”. Sopimuksesta on hiomatta enää pieniä viimeisiä yksityiskohtia. Simeone aloitti Atléticon valmentajana jo joulukuussa 2011, ja osapuolten yhteinen toive on ollut koko ajan, että yhteiselo jatkuu edelleen. Aiempiin kausiin poiketen tästä jatkosta haluttiin kuitenkin tiedottaa vasta kauden päätyttyä eikä kuten ennen maalis-huhtikuussa.

Simeonen lähtö Atléticosta ei ole missään vaiheessa ollut keskustelunaiheena. Argentiinalainen itse ei ole saanut muualta tarjouksia, eikä seurapomo Miguel Ángel Gil ole harkinnut valmentajanvaihtoa. Soraääniä ja kehotuksia on ajoittain Gilinkin lähipiiristä kuulunut, mutta seurajohtaja itse on koko ajan luottanut Simeoneen.

Yhdeksän ja puoli vuotta Atléticoa valmentanut Simeone tuo seuraan vakautta, jota Real Madrid ja Barcelona voivat vain kadehtia. Kaikki tietävät tarkkaan, kuka Atléticoa valmentaa ja johtaa. Tietoisuus käskyttäjästä ja tämän edistämästä pelitavasta on Atléticolle pelaajamarkkinoilla selvä bonus.

[readmore from=Atletico-Madrid]

AS kertoo myös, että Atlético Madrid haluaa vahvistaa kentän jokaista osa-aluetta pelaajahankinnoilla tai lainapelaajilla koronapandemian aiheuttamasta talouskurimuksesta huolimatta. Diego Simeonen selkeä toivehankinta kärkeen on Internazionalen hyökkääjä Lautaro Martínez, Simeonen maanmies. Atlético aikoo tehdä kaikkensa argentiinalaiskärjen saadakseen. Helppoja neuvotteluista ei kuitenkaan odoteta, sillä Inter pyytää Martínezista muhkeaa 70 miljoonan euron korvausta.

23-vuotias Lautaro Martínez oli Serie A -mestaruuden voittaneen Interin avainpelaajia tälläkin kaudella. Hän teki 38 sarjaottelussa 17 maalia ja syötti kymmenen. Mestarien liigassa tilastoihin kirjattiin yksi maali ja yksi maalisyöttö.