Muutama päivä sitten Carlo Ancelotti yllättäen jätti paikkansa valioliigaseura Evertonissa, ja hänet palkattiin Real Madridin päävalmentajaksi. Ancelotti ei kuitenkaan ollut seurajohdon ensimmäinen vaihtoehto.

Luotettavana pidetty The Daily Telegraph uutisoi, että Real Madrid tiedusteli ensin José Mourinholta, olisiko hän halukas tarttumaan uudelleen haasteeseen. Hän valmensi joukkuetta vuosina 2010–13. Erityisesti kauden 2011–12 joukkue muistetaan näyttävyydestään.

Tottenhamista huhtikuussa potkut saanut Mourinho suostui Serie A -seura AS Roman esittämään työtarjoukseen 4. toukokuuta. Sittemmin valmentajaruletti on pyörähtänyt hurjaan vauhtiin.

Viime viikon lopulla Mourinhoon otettiin epävirallisesti yhteyttä Real-pestin tiimoilta ja häntä lähestyttiin uudelleen taas viikonloppuna. Mourinho antoi kuitenkin ymmärtää, ettei hänellä enää ollut halua palata madridilaisjoukkueen ruoriin. Romassa häntä odottaa uusi haaste ja kolmivuotinen projekti, jonka johtoon seuran yhdysvaltalaisomistaja Dan Friedkin häntä henkilökohtaisesti pyysi.

Real Madrid joutuikin kääntämään katseensa Ancelottiin, jonka hankinta tapahtui lopulta ilman isompia ongelmia. Real kertoi Evertonille aikeistaan muodollisesti tiistaiaamuna, ja seurat pääsivät sopuun jo samana iltana, vaikka Ancelottin sopimusta oli jäljellä vielä kolme kautta.

Sekä Ancelottin että Mourinhon välit Real Madridin seurapresidentti Florentino Péreziin ovat säilyneet hyvinä. Tällä tulee hyväksyttää kaikki edustusjoukkueen tekemät hankinnat.

Vastikään Getafen tuore päävalmentaja Míchel harmitteli sitä, että työnhakijalla täytyy olla hyvät suhteet Realin johtoportaaseen päästäkseen päävalmentamaan sen edustusjoukkuetta. Tiettävästi Massimiliano Allegri ehti jo ennen Mourinhoa kieltäytyä madridilaisseuran ehdottamasta tarjouksesta.