Real Betis vahvisti tiistai-iltana kotisivuillaan huhut siitä, että se lunastaa Barcelonalta omakseen 21-vuotiaan laitapuolustajan Juan Mirandan. Miranda ja Betis ovat solmineet kolmivuotisen, vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen. Päättyneen kauden Miranda pelasi Betisissä lainalla.

Siirtokorvausta Real Betisin ei tarvitse Mirandasta maksaa. Päinvastoin Barcelona maksaa Mundo Deportivon mukaan 600 000 euron korvauksen sopimusrikkomuksesta Mirandalle. Mirandan sopimuksessa oli ”pakollinen” jatko-optio, ja koska Barcelona ei sitä käyttänyt, oli sen maksettava hyvitys.

Barcelona pidätti sopimuksen yhteydessä kuitenkin 40 prosentin osuuden Mirandan seuraavan siirron yhteydessä maksettavasta siirtokorvauksesta. Barca saattaa siis vielä saada Mirandasta tulevaisuudessa mukavasti rahaa.

Miranda on syntyisin Real Betisin kotikaupungista Sevillasta, ja hän pelasi aikoinaan myös Betisin junioreissa. Vuonna 2014 hän kuitenkin siirtyi Barcelonan La Masia -akatemiaan.

[readmore from=Miranda-Juan]

Miranda ehti pelata Barcelonan edustusjoukkueessa kaudella 2018-2019 neljä ottelua – yhden Mestarien liigassa ja kolme Copa del Reyssä. Kauden 2019-2020 Miranda vietti lainalla Bundesliigan Schalkessa. La Ligassa hän debytoi päättyneellä kaudella Real Betisin väreissä. Kaikkiaan hän pelasi 22 La Liga -ottelua, tehden niissä yhden maalin ja antaen kaksi maalisyöttöä.

Juan Miranda on kolunnut läpi myös kaikki Espanjan juniorimaajoukkueikäluokat.