Barcelonan päävalmentaja Ronald Koemanin tilanne puhuttaa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta totesi viime viikolla Koemanille, että valmentajan pitäisi antaa seurajohdolle muutama viikko aikaa etsiä hänelle korvaaja. Jos korvaajaa ei löydy, jatkaa Koeman Barcelonan päävalmentajana ensi kaudellakin.

Tuoreimpien tietojen mukaan korvaajaa ei ole löytynyt. Lue lisää täältä.

Marca haastatteli pelaajaurallaan puolentoista vuoden ajan Barcelonaa edustanutta Ronald de Boeria, joka otti kantaa Koemanin tilanteeseen.

– Koeman tiesi siirtyvänsä vaikeassa tilanteessa olevaan seuraan. Luis Suárezin kaltaisen pelaajan poistuminen vaikutti negatiivisesti pukukoppiin ja etenkin Leo Messiin, mutta Barcelona voitti silti Copan mestaruuden. Oli sääli, miten Barcelonalla sujui La Ligassa. He olivat lähellä mestaruutta. Jotkut syyttävät siitä Koemania, mutta Barcelonan pelaajat uskoivat häneen ja Messikin sai itsestään parhaan irti, de Boer muistutti.

De Boer kritisoi rajusti Laportaa, eikä ymmärrä hänen käytöstään.

– Koeman on tehnyt hyvää työtä. En ymmärrä, miksi häntä kritisoidaan, enkä sitä, mitä hänen ympärillään tapahtuu. Laporta on loistotyyppi, mutta on kummallista, että hän käyttäytyy tuolla tavalla. On ylimielistä sanoa valmentajalle, että odota 15 päivää ja etsimme sen aikana sinulle korvaajan.

– Koeman ei ansaitse tuollaista käytöstä. Tämä on outo tilanne, eikä asioita pitäisi tehdä näin. Pian tiedämme, miksi hän käyttäytyi näin. Toivottavasti Koeman jää Barcelonaan, de Boer päätti.

Lähde: MARCA