Real Madrid etsii paraikaa uutta valmentajaa, koska Zinédine Zidane päätti oma-aloitteisesti jättää paikkansa jo toistamiseen. Pääehdokkaina pidetään PSG:n Mauricio Pochettino sekä Real Madridin seuraikonia Raúlia. Viimeksimainittua pitkään Espanjan maajoukkueessa valmentaneen Vicente del Bosquen suosikki on selvä.

– Hänen nimensä alkaa R:llä ja u:n päällä on aksentti, Del Bosque paljasti Copen haastattelussa.

– Tulen aina puhumaan hyvää Raúlista. Hän on kyvykäs valmentamaan mitä tahansa joukkuetta, ja on samalla tasolla kenen tahansa kanssa. Miksei hän muka olisi valmis? Minun perheeni kanssa hän on aina ollut erittäin läheinen.

Aiemmin Raúl on saanut puolestapuhujan myös entisestä pelikaveristaan Luis Figosta, joka tituleerasi häntä ”veljekseen”.

Del Bosque otti haastattelussa kantaa myös Zinédine Zidanen lähtöön ja avoimeen kirjeeseen.

– Tämänaamuista kirjettä enemmän olen pikemminkin kuunnellut mielipiteitä. Hänellä on syynsä, mutta minun on mahdotonta arvioida tilannetta.

– Zidane on edustanut seuraa erittäin hyvin. Hän on ollut hyvä valmentaja ja viestijä. Hän on hoitanut tyylikkäästi mediaviestintää, on voittanut kolme Mestarien liigaa ja muita tärkeitä pokaaleita. Hän on tehnyt tärkeää työtä.

[readmore from=Real-Madrid]

70-vuotias Vicente del Bosque valmensi Real Madridia lyhyesti vuonna 1994 ja vakituisella pestillä vuosina 1999-2003. Espanjan A-maajoukkuetta hän valmensi vuosina 2008-2016. Madridissa Del Bosque voitti muun muassa kahdesti La Ligan ja Mestarien liigan, ja maajoukkueessa sekä MM- että EM-kultaa.

43-vuotias Raúl oli kaikissa näissä menestyksissä Del Bosquen avainpelaajia. Hyökkääjä on La Ligan historian eniten maaleja tehnyt espanjalaispelaaja, ja kautta aikain eniten otteluita Real Madridissa pelannut pelaaja. Valmennusuransa Raúl aloitti vuonna 2018 Real Madridin juniorijoukkueissa. Viime kaudella hän valmensi seuran kakkosjoukkuetta Real Madrid Castillaa.