Euroopan kärkiseurat julkaisivat huhtikuussa mahtipontisen Superliiga-suunnitelmansa.

Euroopan Superliigaan olisi kuulunut 12 maanosan kärkiseuraa. Sarjassa olisi kilpaillut Real Madrid, Barcelona, Atlético, Internazionale, Juventus, AC Milan, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham ja Arsenal.

Kannattajat kuitenkin järjestivät valtavia protesteja ja mielenosoituksia, jonka vuoksi englantilaisseurat lähtivät yhdessä tuumin Superliigasta vain muutama päivä sen julkistamisen jälkeen. Atlético, Inter ja AC Milan seurasivat englantilaisseuroja ja poistuivat Superliigasta.

Real Madrid, Barcelona ja Juventus ovat ainoat Superliigassa edelleen mukana olevat seurat. Kolmikko julkaisi hiljattain tiedotteen, jossa he ilmoittivat, etteivät aio poistua Superliigasta.

PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfi otti kantaa Superliigaan. PSG ei ollut missään vaiheessa mukana Superliigassa.

– Jalkapallo on ollut olemassa pitkän aikaa ja Superliiga ei puolustanut pienempiä seuroja ja kannattajia. Voimme miettiä muutoksia jalkapalloon, mutta emme voi rikkoa perinteitä, joiden ansiosta kaikki seurat voivat tavoitella unelmiaan. Kaikilla seuroilla on oltava samat mahdollisuudet osallistua tärkeimpään eurokilpailuun, Al-Khelaïfi viittasi Mestarien liigaan AFP:n haastattelussa.

– Mestarien liiga on hyvin arvokas brändi, mutta tietenkin meidän on sopeuduttava uuteen markkinaan niin kansainvälisessä kuin kotimaisessakin jalkapallossa.