Luis Suárez siirtyi viime syksynä Barcelonasta Atléticoon.

34-vuotias Suárez johdatti 21 maalillaan Atléticon La Ligan mestariksi. Suárez teki elintärkeät voittomaalit kahdessa viimeisessä ottelussa, jotka ratkaisivat mestaruuden Atléticon hyväksi.

Suárez pääsi mestaruuden ansiosta näpäyttämään Barcelonaa, jonka mielestä kärki ei enää kyennyt pelaamaan huipputasolla.

Suárezin kanssa Uruguayn A-maajoukkuetta kesäkuun MM-karsintaotteluissa ja Copa Américassa edustava Atlético-toppari Josema Giménez kertoi mielipiteensä huippuhyökkääjästä.

– Tiesimme hänen olevan pettynyt Barcelonassa saamaansa kohteluun, mutta emme ole kuitenkaan koskaan ajatelleet, että hän olisi halunnut siirtyä Atléticoon vain saadakseen kostaa Barcelonalle sarjamestaruuden muodossa, Giménez muistutti.

– Olemme nähneet hyvin sitoutuneen ja työteliään pelaajan. Atléticossa juostaan paljon enemmän kuin Barcelonassa. Hän on loistava joukkuetoveri ja se näkyy myös kentällä. Suárez on ollut meille elintärkeä pelaaja. Hän auttoi meitä pääsemään tavoitteeseemme, jonka olimme asettaneet kauden alussa, Giménez viittasi La Ligan mestaruuteen.

Giménezin mukaan Suárez on maailman paras hyökkääjä boksin sisällä.

– Suárez on maailman vaarallisin pelaaja boksin sisällä. Jos annat hänelle boksin sisällä puolittaisenkin paikan, hän tekee maalin. Mielestäni se oli yksi suurimmista eroista tässä Atléticossa ja edellisissä joukkueissamme.

Lähde: AS