Barcelona hankki Matheus Fernandesin puolitoista vuotta sitten Palmeirasista noin seitsemällä miljoonalla eurolla.

22-vuotias Matheus pelasi viime kauden toisen puolikkaan lainalla Valladolidissa, jonka jälkeen hän liittyi Barcelonan edustusjoukkueeseen.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman antoi Matheusille vain 17 minuuttia peliaikaa koko kauden aikana.

Mundo Deportivo haastatteli keskikenttäpelaajaa, joka on hyvin hämmentynyt olemattomaan peliaikaansa.

– Koeman sanoi minulle, etten tulisi saamaan monia näyttöpaikkoja, mutta kuitenkin joitain. Pelasin koko kauden aikana vain 17 minuuttia ja en ymmärrä, miksi pelasin niin vähän, koska Koeman olisi voinut peluuttaa minua joissain otteluissa, kuten hän teki muidenkin kanssa. En tiedä, mitä ihmettä Koeman ajattelee. Mielestäni olisimme voineet keskustella enemmän, Matheus mietti.

– Koeman oli jo sanonut seurajohdolle, etten kuulu hänen suunnitelmiin ennen kuin pääsin harjoittelemaan ensimmäistä kertaa. Mietin, että miten hän voi sanoa sellaista, kun hän ei tunne minua ihmisenä, eikä pelaajana. Eräs päivä menin puhumaan Koemanin kanssa ja hän sanoi, etten kuulu hänen suunnitelmiin. Sanoin, että hän voisi antaa minulle hieman peliaikaa voidakseni löytää uuden seuran ensi kaudeksi, mutta niin ei tapahtunut. Se oli hyvin outoa.

Koeman oli sanonut Matheusille, ettei hänen tasonsa riitä Barcelonaan.

– Noin kuukausi sen ottelun jälkeen menin Koemanin toimistolle ja kysyin, miksen saa peliaikaa. Tiedustelin, olinko pelannut huonosti siinä ottelussa ja hän sanoi minun pelanneen hyvin. Sitten Koeman sanoi, ettei hän voi laittaa minua kentälle, koska en kuulu hänen suunnitelmiinsa ja en ole riittävän hyvä pelatakseni Barcelonassa. Kysyin, miten hän voi tietää sen, jos hän ei peluuta minua. Seurajohto hankki minut nimenomaan taitojeni vuoksi.

Lähde: Mundo Deportivo