Jonkin aikaa asialla on jo spekuloitu, mutta muun muassa AS:n ja siirtoekspertti Fabrizio Romanon mukaan asia on nyt varma: Zinédine Zidane lähtee omasta aloitteestaan Real Madridin valmentajan paikalta.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Exclusive. Zinedine Zidane has decided to LEAVE Real Madrid with immediate effect. ⚪️🚨 #RealMadrid #Zidane

AS:n tietojen mukaan Zidanen päätös on lopullinen, ja hän kertoi siitä myöhään keskiviikkoiltana sekä joukkueen pelaajille että Real Madridin seurajohdolle. Zidanen kerrotaan pyytäneen muutamaa päivää harkinta-aikaa La Liga -kauden päätyttyä. Ajatus lähdöstä on muhinut jo useiden viikkojen ajan, mutta vasta eilen hän ilmoitti päätöksen kypsyneen. Zidanella oli sopimusta kesään 2022.

Zidane halusi nimenomaisesti pelaajien tietävän päätöksestä seurajohdon kanssa samaan aikaan. Heti sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut asiasta seuran puheenjohtaja Florentino Pérezille, lähetti hän viestit pelaajilleen. Viesteissä hän kertoi jättävänsä paikkansa ja kiitti pelaajia sitoutumisestaan valmennusjaksonsa aikana.

Yllätyksenä Zidanen lähtö ei tullut sen paremmin seurajohdolle kuin pelaajillekaan, sillä päävalmentaja oli väistellyt kysymykset jatkostaan kauden viimeisissä lehdistötilaisuuksissaan. Vaihtoehtoja Zidanen seuraajaksi on kartoitettu jo jonkin aikaa, vaikkakin koko ajan oltiin valmistauduttu myös tarjoamaan Zidanelle voittava projekti, jos hän päättäisikin jäädä.

Zidane menestyi Real Madridissa etenkin ensimmäisellä pestillään vuosina 2016-2018. Toinen, vuonna 2019 alkanut pesti ei tuonut aivan samanlaista menestystä, ja tällä kaudella Real Madrid jäi kokonaan ilman pokaaleja. Kaikkiaan Zidane johdatti Real Madridin 11 mestaruuteen.

WhoScored.com

@WhoScored
LaLiga 🏆🏆
Supercopa de España 🏆🏆
Champions League 🏆🏆🏆
Super Cup 🏆🏆
World Club Cup 🏆🏆

⚪️ Zinedine Zidane has decided to 𝙡𝙚𝙖𝙫𝙚 Real Madrid with immediate effect, as per @FabrizioRomano

👏 Quite the trophy haul across his two stints at the Los Blancos helm...

Zidanen seuraajaehdokkaiksi on jo aiemmin nostettu mediassa esille ainakin Massimiliano Allegri ja Raúl, sekä tuoreimpana myös Serie A -mestari Internazionalesta lähtevä Antonio Conte. AS:n mukaan valinta vaikuttaisi osuvan 53-vuotiaaseen Allegriin.

Allegri valmensi Juventusta vuosina 2014-2019, ja voitti kaikilla viidellä kaudellaan Serie A:n mestaruuden. Kaksi viimeistä kautta ovat olleet Allegrille sapattivuosia. Hän ei ole työskennellyt vielä koskaan pelaaja- tai valmentajauransa aikana Italian ulkopuolella.

Allegrista ovat olleet kiinnostuneita muun muassa ex-seura Juventus ja Internazionale. AS:n mukaan Real Madrid aikoo nyt käynnistää kiivaasti virallisesti neuvottelut Allegrin kanssa, ja kiinnittää miehen nopeasti omaksi työntekijäkseen. Allegrin edustajien kanssa on keskusteltu tunnustelujen merkeissä jo aiemmin, mutta samalla seurajohto on halunnut olla kunnioittava Zidanea kohtaan ja odottaa valmentajan viimeistä sanaa.