Villarrealin laitapuolustajalla Alberto Morenolla on tänään keskiviikkona edessä uransa kolmas Europpa-liigan loppuottelu, kun hän joukkuekavereineen kohtaa Manchester Unitedin Puolan Gdańskissa.

Moreno, 28, pelasi isossa roolissa, kun Sevilla juhli Eurooppa-liigan voittoa kaudella 2013-14. Pari vuotta myöhemmin Moreno oli jälleen isossa osassa kilpailun finaalissa, muttei haluamallaan tavalla. Hän pelasi täydet minuutit Liverpoolin puolustuksessa, kun joukkue kärsi 1-3-tappion Sevillalle keväällä 2016.

Tappion jälkeen Moreno sai valtavasti kuraa niskaansa esityksestään. Espanjalaispakki on yhä sitä mieltä, että hänen saamansa kritiikki oli kohtuutonta.

– Okei, ensimmäisessä maalissa pallo meni längistäni. Mutta minä olen puolustaja. Myös Sergio Ramos, maailman paras puolustaja, ohitetaan välillä. Miksei minulle voi käydä samoin? ihmetteli Moreno The Guardianin haastattelussa.

– En vielä tänäkään päivänä ymmärrä, miksi sain niin paljon kritiikkiä, kun koko joukkue pelasi alle odotusten. Syyttävä sormi osoitti yhteen pelaajaan. En tule ennen kuolemaani ymmärtämään, miksi syy laitettiin minun niskaani.

Villarreal kilpailee illalla seurahistoriansa ensimmäisestä Eurooppa-liigan mestaruudesta. Moreno tietää kertaalleen pokaalia nostaneena, kuinka hyvältä se tuntuu.

– Sanoin joillekin joukkuekavereilleni, että ”toivottavasti voitamme, jotta pääsette kokemaan, millaista se on. Ette uskokaan sitä, menette ihan hulluiksi”.