10 kautta putkeen kaksinumeroiset lukemat sekä maali- että syöttötilastossa on sellainen saavutus, johon ei moni pelaaja pysty. Jos joku, niin totta kai Lionel Messi sitten. Onhan hän yksi kaikkien aikojen jalkapalloilijoista, ellei paras.

Tällä kaudella Messin pitkä ja uljas putki meni kuitenkin poikki, sillä vaikka hän voitti 30 maalillaan La Ligan maalikuninkuuden ylivoimaiseen tapaan, kirjattiin maalisyöttöjä tällä kaudella tilille ”vain” yhdeksän.

Kolme muuta pelaajaa sen sijaan ylsi kaksinumeroisiin lukemiin sekä maali- että maalisyöttötilastossa tämän kauden La Ligassa. Real Madridin Karim Benzemalle tilastoitiin 23 maalia ja 10 syöttöä, Celta Vigon Iago Aspasille 14 maalia ja 13 syöttöä ja Atlético Madridin Marcos Llorentelle 12 maalia ja 10 maalisyöttöä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Jugadores con dobles dígitos en esta Liga:
Benzema (23 goles y 10 asistencias)
Aspas (14 goles y 13 asistencias)
Llorente (12 goles y 10 asistencias)

Messi (30 goles y 9 asistencias) no llega a dobles dígitos en una Liga por primera vez desde 2009-10 (34 goles y 9 asistencias).

La Ligan virallisissa tilastoissa Benzemalle on tosin merkitty vain yhdeksän syöttöä Pedritonumerosin kymmenen sijaan, joten käytännössä kolmikko on vain Aspasin ja Llorenten kaksikko. Aspas voitti 13 maalisyötöllään La Ligan syöttötilaston ja Messi seitsemän maalin erolla Benzemaan ja Villarrealin Gerard Morenoon verrattuna maalitilaston.

Virallisissa tilastoissa Llorentella on 10 maalisyötön sijaan 11 syöttöä. Hänen ja Aspasin lisäksi virallisissa tilastoissa kymmenen maalisyötön rajan rikkoivat myös Real Madridin Toni Kroos ja Atlético Madridin Yannick Carrasco (molemmilla 10).