Real Madridin ja Espanjan A-maajoukkueen kapteeni Sergio Ramos on ehtinyt nähdä – ja voittaa – urallaan paljon. Olympialaiset 35-vuotiaalta topparilta on kuitenkin vielä kokematta, ja pitkin kautta on spekuloitu, olisiko Ramosilla haluja – ja tilaisuutta – päästä Espanjan joukkueeseen Tokion olympiaturnaukseen.

Nyt espanjalaislehti AS kertoo, ettei Ramos sen mukaan Espanjan olympiajoukkueeseen kuulu. Espanjan olympiajoukkueeseen mahdollisesti valittavat pelaajat saavat ensi viikolla ensimmäisen koronarokoteannoksensa, eikä jalkapalloliiton lääkäri ole AS:n tietojen mukaan ollut Ramosiin yhteydessä. Se tarkoittaa AS:n arvion mukaan sitä, ettei Ramosin toive olympialaisissa pelaamisesta toteudu.

Olympialaiset pelataan perinteisesti alle 23-vuotiaiden joukkueilla, mutta siten, että kukin maa saa ottaa mukaan kolme yli-ikäistä pelaajaa. Tänä vuonna raja on vuonna 1996 syntyneissä (ja sitä nuoremmissa) pelaajissa, koska olympialaisia siirrettiin vuodella.

Vaikka Espanjan alle 21-vuotiaiden EM-ryhmässä eivät olleetkaan mukana Manchester Cityn Rodri ja Real Madridin Marco Asensio, ovat he rokotuslistalla mukana, ja AS:n mukaan lähdössä olympiakisoihin. Lisäksi listalta löytyvät muun muassa Dani Ceballos, Fabián Ruíz, Mikel Merino, Dani Pedraza ja Marc Roca. Rokotteen saavat ensi viikolla myös muun muassa Barcelonaan huhuttu Éric García, Manchester Cityn Ferran Torres ja Barcelonan Pedri, joilla on ikänsä(kin) puolesta hyviä mahdollisuuksia mukaan kisajoukkueeseen.

[readmore from=Ramos-Sergio]

Olympiajoukkueen valmentaja Luis de la Fuente saa valita lopulliseen joukkueeseen 18 pelaajaa. Joukkue pitää ilmoittaa viimeistään 30. kesäkuuta. De la Fuenten sanotaan olevan kiitollinen Ramosin valmiudesta pelata samana kesänä sekä EM-kisoissa että olympialaisissa, mutta vakavasti hän ei ole koskaan harkinnut Ramosta mukaan kisoihin.

Valmentajan ajatus on pelata kisoissa lähinnä sillä joukkueella, joka olympiapaikan hankkikin – täydennettynä saman ikäluokan muilla pelaajilla, kuten Rodrilla ja Marco Asensiolla. Ramos tai muut palveluksiaan tarjonneet konkarit saattaisivat rikkoa joukkueen harmoniaa.