Real Mallorcan nousu ensi kauden La Ligaan varmistui tiistai-iltana, kun Segundan sarjataulukon kolmannella sijalla oleva Almeria kärsi yllättävän 2–3-tappion Cartagenaa vastaan.

Mallorca palaa Espanyolin tavoin saman tien takaisin pääsarjatasolle, josta se viime kaudella putosi. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1990, kun kaksi La Ligasta pudonnutta seuraa ovat sinetöineet paluunsa pääsarjatasolle heti ensimmäisellä yrittämällä.

Mallorca on sarjataulukossa toisena, kuusi pistettä Espanyolin alapuolella. Yhden ottelun enemmän pelannut katalonialaisseura voitti Ponferradinan tiistaina numeroin 4–1. Sarjakautta on pelaamatta vielä kaksi kokonaista kierrosta.

Hävittyään kauden ensimmäisen ottelunsa, Luis Garcian luotsaama Mallorca pelasi seuraavat 17 otteluaan ilman yhtään tappiota. Marraskuussa seura nousi toiseksi, eikä ole sen jälkeen alemmas pudonnut.

Taistelu nousukarsintapaikoista käy sen sijaan kuumana kauden loppumetreille saakka. Seitsemäntenä oleva sillä Rayo Vallecano on vain kuuden pisteen päässä kolmossijaa haalivasta Almeriasta. Kolmannesta nousupaikasta kamppailevat luonnollisesti joukkueet sijoilta 3.–6.

Real Mallorca

@RCD_Mallorca
👺 𝐒𝐎𝐌 𝐃𝐄 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐄𝐑𝐀!

Tots junts ho hem aconseguit. El 𝐌𝐀𝐋𝐋𝐎𝐑𝐂𝐀 és equip de Primera Divisió.

❤️ Gràcies, afició! 🖤

#JuntsSomMillors #SomDePrimera