La Ligan 37. kierroksen kaikki kymmenen ottelua pelattiin samanaikaisesti (lue raportti kierroksen tapahtumista täältä). Päähuomio kiinnittyi luonnollisesti mestaruustaisteluun, joka on sunnuntain jälkeen enää kahden madridilaisen välinen Barcelonan pudottua leikistä lopullisesti. Huomionarvoisia tapahtumia nähtiin kuitenkin myös sarjan häntäpäässä.

Alavés ja Getafe ottivat kotikentillään elintärkeät voitot, jotka varmistivat sen, että joukkueet nähdään La Ligassa myös kaudella 2021-2022. Piskuisen Eibarin seitsemän vuotta jatkunut matka La Ligassa puolestaan päättyi tylyyn 1-4-tappion vieraissa Valenciaa vastaan.

Toinen selkeän tappion kokenut säilymisestä taisteleva seura oli jalkapallolegenda Ronaldon omistama Real Valladolid. Violetti-valkoiset hävisi vieraissa Real Sociedadille peräti maalein 1-4. Kaikki Real Sociedadin maalit syntyivät avausjaksolla, ja toisella puoliajalla baskiseuralta vielä hylättiin yksi maali VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona. Marcos Andren 82. tekemä kavennusmaali oli vain laiha lohtu.

– Emme olleet ensimmäisellä puoliajalla logon edellyttämällä tasolla, Real Valladolidin valmentaja Sergio González totesi.

– Haluan pyytää ensimmäisen puoliajan pelaamistamme anteeksi. Tämä ottelu oli meille hyvin tärkeä. Koko pelisuunnitelmamme romahti Alexander Isakin kahteen maaliin, ja ensimmäinen niistä syntyi, vaikka hänen edessään oli kolme puolustajaa.

– Nyt meidän on tarrattava pieneen jäljellä olevaan toivonrippeeseen, González jatkoi.

Real Valladolidin fanit ilmaisivat pettymyksensä kotoisan José Zorrilla -stadionin edustalla. Stadionin liepeille ilmestyi monia kannatuslakanoita, joista yhdessä luki ”Ronaldo culpable”, ”Ronaldo on syyllinen”.

Päätöskierroksella Real Valladolid saa vieraakseen sarjaa johtavan Atlético Madridin, joka tarvitsee voiton varmistaakseen mestaruuden riippumatta Real Madridin tuloksesta. Vain voitto pitäisi Real Valladolidin sarjassa – ja sekin vain, jos sekä Huesca että Elche häviävät oman ottelunsa. Huesca isännöi sunnuntaina Valenciaa ja Elche Athletic Bilbaota.