La Ligan mestaruustaistelu on enää kahden kauppa, ja kuskin pukilla istuu ennen päätöskierrosta edelleen Atlético Madrid. Se nousi tappioasemasta elintärkeään voittoon ja johtaa sarjaa vieläkin ennen Real Madridia kahden pisteen erolla. Barcelona sen sijaan putosi kaksikon kyydistä sunnuntaina lopullisesti.

Atlético Madrid kohtasi kotonaan keskikastin Osasunan. Ensimmäisellä puoliajalla joukkue kolisutteli maalipuita kahteen otteeseen. Ensin Luis Suárez tuhri tolppaan viidestä metristä loistavan maalipaikan, ja jakson lopussa Saúlin upea kaukolaukaus tärähti tolppaan.

59. minuutilla Atlético tuuletti ensimmäisen kerran maalia, kun Stefan Savic ohjasi maalin edustalta pallon Osasunan verkkoon. VAR-tarkistuksessa kuitenkin paljastui Koken panneen päänsä väliin, ja Savicin olleen tuolloin paitsiossa, joten maali hylättiin.

Peli oli reilun tunnin ajan täydellistä Atléticon hallintaa, sillä se johti maalintekoyrityksiä tuolloin peräti 21-3 ja laukauksia kohti maalia 6-0. Ensimmäisen hyväksytyn maalin teki kuitenkin Osasuna, jonka maali oli kylmä suihku Atléticolle ja sai Real Madridin vaihtopenkille vipinää.

Upea pitkä keskitys löysi kroatialaisen Ante Budimirin, jonka puskun Jan Oblak näytti loistavasti pelastavan. Onneksi on kuitenkin teknologia ja VAR. Hidastuksesta näki, että Oblak torjui pallon 15-20 senttimetriä maaliviivan takaa, joten olisi ollut suuri vääryys, jollei maalia olisi hyväksytty.

82. minuutilla Atlético teki elintärkeän tasoitusmaalin. João Félix löysi loistavalla pystysyötöllään Renan Lodin, joka laukoi tulisesti ja tarkasti etuyläkulmaan. Eikä siinä vielä kaikki. Niin usein tärkeissä otteluissa ja kalkkiviivoilla hyytyneen Atléticon henki oli päällä, ja 88. minuutilla Luis Suárez iski yhden huikean komean uransa ehkä tärkeimmistä maaleista. Yannick Carrascon syöttö keskelle oli hyvä, ja Suárezin viimeistely kliininen.

Osasunan johtomaali oli tekemässä Atléticosta mestaruustaistelun altavastaajan, mutta upea nousu piti mestaruuden yhä Atléticon omissa käsissä. Päätöskierroksella Atlético kohtaa vieraissa putoamisviivan alla olevan Real Valladolidin.

Real Madridilla jäi avausjaksolta Bilbaossa jossiteltavaa saamatta jääneen rankkarin vuoksi. Tunnin kohdalla kuparinen oli jo rikkoutua, mutta Casemiron hieno pusku kulmapotkusta osui vain ylärimaan.

69. minuutilla Los Blancosin maali kuitenkin näki päivänvalon. Casemiron matala keskitys päätyi takatolpalle Nachon jalkoihin, ja puolustaja ohjasi pallon yrittämättäänkin vahingossa maaliin. Tämäkin tilanne katsottiin videolta, mutta koska paitsiossa olleen Karim Benzeman tulkittiin olleen vaikuttamatta peliin, jäi osuma voimaan. Se jäi ottelun voittomaaliksi. Nachon maalin aikana Real Madrid keikkui hetken sarjakärjessä, mutta Atléticon upea lopun nousu piti sen edelleen takaa-ajajana. Ensi sunnuntaina Real Madrid kohtaa kotonaan Villarrealin.

Barcelona ei onnistunut kaatamaan kotikentällään Celta Vigoa, joten sen mestaruusmahdollisuudet menivät lopullisesti. Tauolle mentiin vielä 1-1-tasanumeroissa. Barcelonan maalin puski Lionel Messi, ja Celtan tasoituksen viimeisteli Santi Mina. Hetkeä ennen täyttä aikaa Santi Mina teki vielä toisen maalinkin, ja Celta haki Camp Noulta 2-1-yllätysvoiton. Vähän aikaisemmin Clement Lenglet oli ajettu kahdella keltaisella ulos. Barcelona on tällä kaudella joko kolmas tai neljäs.

Myös putoamiskamppailussa pelattiin isoja, isoja pelejä. Alavés sinetöi loppukauden huiman kirinsä, kun se kaatoi kotonaan Granadan 4-2 ja varmisti sarjapaikkansa. Samoin teki Getafe, jolle Takefusa Kubo teki elintärkeän 2-1-voittomaalin. Murskatappiot jättivät sarjan hännillä Real Valladolidin ja Eibarin erittäin tukalaan asemaan, mutta Elchen nousu 0-1-tappiosta 3-1-voittoon voi olla erittäin arvokas.

Korjauus juttun 16.5. kello 22.18: Eibar ei voi enää putoamisviivan yläpuolelle nousta, joten se putoaa Segundaan vietettyään seitsemän perättäistä kautta La Ligassa. Putoamistaistelua käyvät siis vielä Huesca, Elche ja Real Valladolid. Joukosta kaksi putoaa.

37. kierroksen tulokset:

Atlético Madrid-Osasuna 2-1
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-1
Barcelona-Celta Vigo 1-2
Villarreal-Sevilla 4-0
Real Sociedad-Real Valladolid 4-1
Real Betis-Huesca 1-0
Alavés-Granada 4-2
Getafe-Levante 2-1
Cádiz-Elche 1-3
Valencia-Eibar 4-1