Real Madrid kaatoi mestaruushaaveidensa kannalta tärkeässä ottelussa Granadan torstai-iltana maalein 4-1.

Erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde Gonzálezin mukaan ottelu oli täynnä rajuja tuomarivirheitä. Nyt niistä ei toki niin paljon puhuta, kun Real Madrid ottelun voitti, mutta mikäli Real olisi pisteitä menettänyt, olisi voinut jäädä kaivelemaan.

Iturralde Gonzálezin mielestä Granadalta olisi pitänyt ajaa ulos peräti kolme pelaajaa. Ensimmäisen olisi pitänyt hänen mukaansa tulla 25. minuutilla, Kun Darwín Machis taklasi Marvinia.

– Se oli selvä punainen. Säännöissä ei enää puhuta tahallisuudesta. Nyt kyse on siitä, miten tilanteisiin tullaan [oli aie tahallinen tai ei]. Tässä tultiin napit edellä pohkeeseen, jolloin voi vahingossakin aiheuttaa isoa vahinkoa toiselle pelaajalle, Iturralde González selitti Cadena SER:n Carousel Deportivo -ohjelmassa.

– VAR:n olisi pitänyt puuttua tähän. VAR:n on pidettävä huoli siitä, että erotuomari saa tiedon tällaisista.

53. minuutilla Granadan Yan Eteki puolestaan astui Rodrygon päälle.

– Hän ei tavoitellut palloa, vaan tuli napit edellä nilkkaan. Tämänkin olisi pitänyt olla punainen, Iturralde González sanoi.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin oli Domingos Quinan vuoro astua Eden Hazardin jalan päälle.

– Nämä tilanteet saavat kyseenalaistamaan VAR:n merkityksen. Pelaajien fyysinen koskemattomuus on todella tärkeää. Jos me emme suojele pelaajia, koko tämä show päättyy. Tässä pelissä oli kolme punaisen kortin arvoista tilannetta, Iturralde González sanoi.

Myös Real Madridin puolelta Casemiron olisi erotuomariasiantuntijan mukaan pitänyt nähdä keltaista, kun brasilialainen huitaisi Etekiä. Keltainen olisi täyttänyt Casemiron korttitilin, ja mies olisi ollut sivussa Realin tulevasta kamppailusta Athletic Bilbaoa vastaan. Varoituksen arvoista tilannetta ei toki voi tarkistaa VAR:lta.

LUE MYÖS