Tiistaina 37 vuotta täyttävä Andrés Iniesta kuuluu ehdottomasti oman sukupolvensa suurimpiin ja legendaarisimpiin pelaajiin. Iniesta on maailmanmestari, kaksinkertainen euroopanmestari ja nelinkertainen Mestarien liigan voittaja, joka on valittu muun muassa kerran UEFA:n parhaaksi pelaajaksi.

Iniesta juhlisti syntymäpäiviään mitä komeimmalla tavalla, jatkosopimuksella Japanin pääsarjaseura Vissel Koben kanssa. Uusi sopimus ulottuu vuoteen 2023, joten keskikentän elegantti maestro jatkaa pelejään ainakin 39-vuotiaaksi. Kuka tietää, vaikka espanjalainen viihtyisi Japanissa pidempäänkin, sillä Vissel Kobe julkaisi somepostauksiaan hashtagilla ”täällä jäädäkseen”.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Andrés Iniesta has extended his contract with Vissel Kobe until June 2023. He’s gonna play until 39. Never ending Don Andrés. 🇪🇸🇯🇵 @visselkobe #Iniesta

Iniesta pelasi maajoukkueurallaan kaikkiaan 131 maaottelua. Niissä hän teki kaikkiaan 13 maalia, joista ylivoimaisesti tärkein oli jatkoajalla Hollannin verkkoon syntynyt voittomaali vuoden 2010 MM-loppuottelussa. Iniesta valittiin sekä tuossa pelissä että vuoden 2012 EM-finaalissa loppuottelun parhaaksi pelaajaksi.

Yhdeksän La Liga -mestaruutta voittanut Iniesta pelasi koko uransa FC Barcelonan organisaatiossa, kunnes siirtyi kesällä 2018 Vissel Kobeen kolmivuotisella sopimuksella – jota nyt siis kahdella vuodella jatkettiin. Iniesta kärsi viime joulukuussa vakavan reisivamman, ja kävi Barcelonassa leikkauksessa. Hän palasi harjoituksiin huhtikuussa, ja viimein tässä kuussa myös takaisin peleihin.

– Jatkan matkallani, jonka tarkoituksena on tehdä Vissel Kobesta vahvempi seura. Haluan tehdä niin paljon kuin mahdollista, jotta voin auttaa tätä joukkuetta nousemaan korkeammalle tasolle, Iniesta totesi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa tulkin välityksellä.

[readmore from=Iniesta-Andres]

Vissel Koben paidassa Iniesta on pelannut 77 ottelua, joissa hän on tehnyt 16 ja syöttänyt 18 maalia. Meriittilistalle on tullut Aasiassa yksi Japanin Cupin ja yksi Supercupin voitto.

Barcelonan edustusjoukkueessa Iniesta pelasi 16 kauden aikana kaikkiaan 674 ottelua. Hän toimi kolmen kauden ajan myös joukkueen kapteenina.

Lähde: France24