Real Madridilla oli vielä ennen sunnuntain otteluaan La Liga -mestaruuden suhteen kaikki omissa käsissään. Se kuitenkin pelasi Sevillan kanssa draamantäyteiden 2-2-tasapelin (lue raportti ottelusta), ja vaatii nyt mestaruuden voittaakseen Atlético Madridin pistemenetyksiä viimeisten kolmen kierroksen aikana.

VAR-tuomiot menivät tällä kertaa selvästi Real Madridia vastaan. Yksi paitsion takia hylätty maali oli pakko hyväksyä mukisematta, mutta yksi VAR-tarkistus johti siihen, ettei Real Madrid saanut rangaistuspotkua käsivirheestä, ja toinen puolestaan toi Sevillalle käsivirheestä tuomitun rankkarin.

Real Madridin valmentaja Zinédine Zidane tunnetaan tyynenä ja rauhallisena valmentajana, mutta sunnuntai-iltana hän asteli median eteen poikkeuksellisen kiihtyneenä, ja jopa vihaisena.

– Kyllä, olen hyvin vihainen. Jonkun täytyy selittää minulle rankkarisäännöt, Zidane totesi Movistarin haastattelussa heti pelin jälkeen.

– Juttelin tuomarin kanssa, hän antoi minulle selityksen, ja sillä hyvä. Hän sanoi minulle, että (Éder) Militãon käsivirhe oli rike, mutta toinen tilanne ei ollut. Tämä on vaikeaa, koska pelasimme mahtavan ottelun ja ansaitsimme paljon enemmän. En tykkää puhua tuomareista, mutta tänään tuntemukseni ei ole hyvä.

Tuomarin selitykseen Zidane ei ollut tyytyväinen.

– En ole. Viime kädessä, jos rangaistusalueella pallo osuu käteen, se pitäisi viheltää molemmissa päissä tai ei kummassakaan. Toista tilannetta hän ei käynyt itse katsomassa. Olemme puhuneet näistä asioista paljon, eikä mikään muutu. Tänään olemme tuohtuneita.

[readmore from=Real-Madrid]

Lehdistötilaisuudessa Zidanelta kysyttiin vielä, luottaako hän VAR-tuomarijärjestelmään.

– Luotan jalkapalloon, ja kaikkiin ihmisiin. Myös tuomareihin, enkä ole ikinä kommentoinut heidän tekemisiään. Tänään näin kuitenkin Sevillan käsivirheen, ja Madridin käsivirheen, ja ainoastaan meidän virheemme vihellettiin. Se on tosiasia.

Lähde: AS