La Ligan viikonlopun toisessa kärkikamppailussa odotettiin Real Madridin vastausta Barcelonan ja Atlético Madridin lauantaiseen tasapeliin. Sevilla oli jo aiheuttamassa kotijoukkueelle tappiota, mutta lisäajalla Real Madrid nousi onnekkaasti tasoihin.

Real Madrid tuuletti maalia ensi kerran jo 12. peliminuutilla. Álvaro Odriozola kirmasi oikeata laitaa ylös, lähetti päätyviivan tuntumasta hyvän keskityksen Karim Benzemalle, ja tämä puski pallon taidokkaasti etukulmaan. Real Madridin juhlat kuitenkin lässähtivät, kun osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Odriozola oli nappiksen verran paitsiossa.

Niinpä ensimmäisen puoliajan ainoan hyväksytyn maalin tekikin Sevilla. Pelattiin 22. minuuttia, kun Sevilla rakensi hyvää hyökkäystä oikealta. Ivan Rakitic otti keskityksen alas, tarjosi paikan Fernandolle ja tämä laukoi Casemiron estelyistä huolimatta pallon maaliin.

Toiselle puoliajalle tuli tasaisen avausjakson jälkeen selvästi piristynyt Real Madrid. Valkopaidat vyöryttivät useita hyökkäyksiä kohti vieraiden maalia. Jo päätösjakson ensimmäisellä kymmenminuuttisella jännitettiin sitä, tuoko VAR Real Madridille rankkarin, mutta päätös oli oikeutetusti ei: Sevillan pelaajan käsi oli selvästi kiinni vartalossa.

65. minuutilla Madridin konkariosasto Luka Modric ja Toni Kroos rakensivat todella älykkäästi ja taidokkaasti vapaan tekopaikan Viniciukselle. Pallo kuitenkin pomppi epäonnekkaasti tämän jaloissa, ja lopulta ulkotolpan kautta ulos kentältä.

Tasoitusmaalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa, vaan 67. minuutilla Real Madrid tuuletti hyväksyttyä osumaa. Toni Kroos jakoi pallon fiksusti rangaistusalueen oikealle reunalle, ja juuri kentälle vaihdettu Marco Asensio laukoi yhdellä kosketuksella tarkasti pallon tolppaa viistäen maaliin. Maalin syntyhetkellä yksi Sevillan pelaaja poti vielä kokemaansa kolhua keskiympyrässä.

Todella dramaattiseksi peli meni 74. minuutin kohdalla. Sevillalla oli kulmapotku, jonka Real Madrid purki nopeasti ja lähti vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen. Karim Benzema kirmasi karkuun ja yritti harhauttaa maalivahti Bonon. Bono kuitenkin veti käsillään Benzemalta jalat alta, ja Realin rankkari näytti selviöltä.

Palloa ei kuitenkaan viety Real Madridin rangaistuspilkulle, vaan Sevillan. Taas tutkailtiin pitkään ja hartaasti videoita, mutta päätös oli oikea. Sevillan kulmapotkussa pallo osui Madridin topparin Éder Militãon käsivarteen, joka tällä kertaa oli selvästi irti vartalosta. Juuri tästä käsikosketuksesta isäntien vastahyökkäys käynnistyikin. Video osoitti käsivirheen selvästi, Ivan Rakitic pääsi ampumaan rankkaria, ja sijoitti sen varmasti alakulmaan. Real Madridin orastava rankkari vaihtuikin Sevillan 2-1-johtoon.

Real Madrid vaikutti takaiskusta turhautuneen, eikä tahtonut saada enää kunnollista loppukiriä aikaiseksi. Kaikki viittasi jo Real Madridin karvaaseen tappioon, mutta lisäajan neljännellä minuutilla kotijoukkue nousikin tasoihin.

Madridin illan hahmo Toni Kroos laukoi rangaistusalueen takaa, ja pallo muutti suuntaa Eden Hazardin jalasta. Onnekkaalta vaikuttanut pomppu oli Bonolle mahdoton torjuttava, ja niinpä loppunumeroiksi kirjattiin 2-2. Vielä lisäajan kuudennella minuutilla Casemiro pääsi yrittämään maalintekoa, mutta laukaus meni puolisen metriä ohi maalin.

[readmore from=Real-Madrid]

Vaikka Real Madrid pelastikin itselleen lopussa pisteen, on mestaruus jälleen kerran Atlético Madridin omissa käsissä. Muut saavat toivoa toisten kompurointeja päätöskierroksilla – ja hoitaa tietysti omat hommansa.

Kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä Atlético Madridin etumatka on Barcelonaan ja Real Madridiin kaksi pistettä, ja Sevillaan kuusi pistettä.