La Ligan tämän kauden kolmanneksi pienimmällä stadionilla (Real Madridin väliaikaiskodin Alfedo Di Stefanon ja Huescan jälkeen) Ipurualla pelaava Eibar oli vielä huhtikuun lopussa jo käytännössä tuomittu putoamaan Segundaan. Seitsemättä perättäistä – ja myös koko seurahistorian seitsemättä – kauttaan La Ligassa pelaava Eibar on kuitenkin herännyt kreivin aikaan taistelemaan sarjassa säilymisestä.

Vappupäivänä Eibar kukisti Alavésin komeasti maalein 3-0, ja sunnuntaina kaatui vierassa Getafe maalein 1-0. Eibar ei ollut voittanut edellisistä 16 ottelustaan ainuttakaan (4 tasapeliä, 12 tappiota), mutta nyt se saavutti ensimmäisen kerran tällä kaudella kaksi voittoa peräkkäin. Näin putoamisviivan yläpuolella oleva Real Valladolid on sitä enää kaksi pistettä edellä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Getafe-Éibar 0-1.

El Éibar se coloca a 2 puntos de la permanencia después de lograr 2 victorias seguidas por primera vez en esta Liga.

El Éibar llevaba 16 jornada sin ganar (4 empates y 12 derrotas).

Getafe-Eibar -ottelun ainoan maalin teki 88. minuutilla videotarkistuksen jälkeen tuomitusta rangaistuspotkusta 30-vuotias keskikenttäpelaaja Recio. Recio oli tullut Eibarin ainoana vaihtona kentälle vajaat 20 minuuttia aiemmin, ja teki nyt ensimmäisen maalinsa sitten lokakuun 2017.

Kolme pistettä tuonut rankkarionnistuminen oli Eibarille äärimmäisen tärkeä ja hieman tilastojen vastainenkin, sillä tämän kauden yhdeksästä rankkaristaan Eibar on missannut viisi.

Pedro Martin

@pedritonumeros
0-1 Getafe-Éibar Minuto 88. Gol de Recio de penalti VAR.

9 penaltis a favor del Éibar en esta Liga:
4 marcados
5 fallados

Recio no marcaba desde el 29 de octubre de 2017 (también de penalti con el Málaga ante el Celta).

Jos Eibar vielä onnistuu itsensä kuiville hilaamaan, ansaitsee seurajohto hatunnoston kärsivällisyydestä valmentajansa José Luis Mendilibarin suhteen. Ensi viikolla 61 vuotta täyttävä Mendilibar on valmentanut Eibaria jo kesästä 2015 lähtien, ja on Atlético Madridin Diego Simeonen jälkeen pitkäikäisin valmentaja nykyisessä pestissään kaikkien La Liga -seurojen joukosta.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Entrenadores que llevan más partidos oficiales seguidos en equipos de Primera:
524 Simeone en el Atlético
245 Mendilíbar en el Éibar
231 Álvaro en el Cádiz
209 Bordalás en el Getafe

Toisen pitkään samaan valmentajaan (José Bordalas) luottaneen seuran Getafen tilanteessa sen sijaan ei ole hurrattavaa. Getafe on voittanut tammikuun lopun jälkeen vain kaksi peliä ja on jäänyt maaleitta peräti 11:ssa viimeisistä 16 ottelustaan. Getafenkaan sarjapaikka ei ole vielä varma, sillä se on kolme kierrosta ennen maalia vain neljä pistettä edellä sijalla 18 majailevaa Huescaa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Getafe se ha quedado a cero en 11 de sus 16 últimos partidos de Liga.

Ligas de Primera en las que el Getafe dejó de marcar en más partidos:
19 en 2013-14
19 en 2020-21

Toinen säilymiskamppailun kannalta hyvin merkitsevä kamppailu Valencia-Real Valladolid alkoi kello 17.15. Alla La Ligan häntäpään sarjatilanne, kun joukkueilla on pelaamatta 3-4 ottelua.

Valencia 36p (34 ottelua)
Getafe 34 (35)
Alavés 32 (35)
Real Valladolid 31 (34)
———————–
Huesca 30 (35)
Elche 30 (35)
Eibar 29 (35)

LALIGA English

@LaLigaEN
The Great Eibarscape? 🔥

🔴⚔️🔵 @SDEibarEN's second straight win puts them to within just 2 points of moving out the relegation spots in #LaLigaSantander!

#GetafeEibar