La Ligan mestaruustaistelussa pelataan viikonloppuna kaksi todella isoa ottelua. Atlético Madrid vierailee lauantaina kello 17.15 Barcelonassa ja Real Madrid isännöi sunnuntaina kello 22 Sevillaa. Atlético Madrid johtaa sarjaa kahden pisteen erolla ennen Realia ja Barcelonaa, kun sarjasta on pelaamatta neljä kierrosta, joten panokset ovat todella isot.

Yksi sekä Atlético Madridia että Barcelonaa urallaan edustanut pelaaja on 61-vuotias Marcos Alonso, Chelsean samannimisen pelaajan isä ja myös entisen samannimisen ex-huippupelaajan poika. Marcos Alonso keskimmäinen pelasi Atlético Madridissa vuosina 1979-1982 ja 1987-1989, ja näiden kahden rupeaman välissä viisi vuotta Barcelonassa. Vuoden verran, kaudella 2000-2001 Alonso myös valmensi Atléticoa Segundassa.

AS:n haastattelema Alonso uskoi, että Atlético voi hakea Camp Noulta mestaruustaistelun kannalta erittäin arvokkaan voiton.

– Barca on kotonaan suosikki, mutta ei Atlético turhaan ole ollut koko kautta sarjan kärjessä. Minä kuulun heihin, jotka uskovat Atletin voivan voittaa Camp Noulla. Jos Granada voitti siellä, miksei Atletikin voisi voittaa?

– Atléticolla on joukkue, joka voi voittaa kenet tahansa. On ensiarvoisen tärkeää, ettei (Lionel) Messillä ole paras päivänsä. Aseensa Atletilla on.

– Barca tulee tekemään aloitteet, mutta heitä voi vahingoittaa vastahyökkäyksillä, ja niissä Atleti on spesialisti. En prässäisi korkealta, vaan odottaisin. Barca hyökkää niin voimalla, että kaikki nousevat ylös. Yksikin pallonmenetys voi olla kohtalokas, Alonso ennakoi lauantain huippuottelua.

Alonso antaa Atléticon pitkään jatkuneesta roikkumisesta La Ligan huipun tuntumassa suuren tunnustuksen valmentaja Diego Simeonelle – riippumatta siitä, päättyykö kausi mestaruuteen.

– Simeonelle pitäisi pystyttää monumentti stadionille. Hän tekee vaikuttavaa työtä. Hän on ihanteellinen valmentaja, voittipa Atlético La Ligan tai ei.

– Jos tulokset tekevät valmentajan, niin Cholon tulokset ovat olleet erittäin hyviä hänen saapumisestaan lähtien. Hänen tapansa ymmärtää peliä on vienyt Atléticon sinne, missä se on. Jos joukkueen peruuttelu on hänen syytään, niin voitot ovat hänen ansiotaan.

– Meidän täytyy katsoa sitä, missä Atleti on, ja kuinka pitkään se on siellä pysynyt. Sellaista ei ollut tapahtunut koskaan ennen. Nyt ei ole aika tehdä Simeonesta syntipukkia. Seuran tavoite on pelata Mestarien liigassa joka vuosi, ja Simeonen kanssa se on pelannutkin, Alonso muistutti.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Alonso ei muistellut hyvällä lähtöään Atléticosta Barcelonaan kesällä 1982. Seuran päätös myydä hänet maksoi hänelle ainutlaatuisen tilaisuuden pelata MM-kisoissa.

– En lähtenyt Atléticosta, minut heitettiin ulos. Atlético tarvitsi rahaa. Minä en halunnut lähteä, vaan viihdyin hyvin.

– Lähes koko viimeisen vuoteni (1981-1982) ajan pelasin täällä, vaikka kuuluin jo Barcalle. Lopulta kävi ilmi, että minut oli myyty. Minut hyllytettiin joukkueesta viimeisten kahden kuukauden ajaksi, ja se maksoi minulle paikan kesän 1982 MM-kisajoukkueessa.