La Ligan mestaruustaistelu ei ratkea vielä tänä viikonloppuna, mutta tietynlainen huipennus on edessä, kun sarjan neljä kärkijoukkuetta pelaavat keskinäistä ottelua. Barcelona saa lauantaina kello 17.15 vieraakseen Atlético Madridin ja Real Madrid sunnuntaina kello 22 Sevillan.

Sekä Sevillaa että Real Madridia urallaan edustanut entinen huippumaalivahti Francisco Buyo uskoo, että mestaruutta juhlii kauden päätteeksi Los Blancos.

– Real Madrid on suosikkini. He voittavat neljä viimeistä peliään. Madridilla ei ole seitsemää elämää, vaan 27. Sen kuitenkin näkee hyvin epäsäännöllisesti, Buyo sanoi AS:n haastattelussa.

– Real Madridilla on sahalaitaiset hampaat, ja voittajageeni, joka nousee esiin hetkillä, joilla sitä tarvitaan. Se on usein käytetty sanonta, mutta myös totta. Real Madrid ei pelaa loistavaa jalkapalloa, mutta on erittäin tehokas.

– Heidän mentaliteettinsa on muuttunut viimeisinä kahtena vuonna. Ennen Real oli kyltymättömästi hyökännyt joukkue, mutta nyt varovaisempi. (Valmentaja Zinédine) Zidane oli älykäs. Hän huomasi, ettei hyökkäyksessä ollut aiempien vuosien potentiaalia Cristiano Ronaldon ja joidenkin loukkaantumisten takia, ja päätti panostaa puolustukseen. Kärjessä heillä on (Karim) Benzema, joukkueen taiteilija.

63-vuotias Buyo ei usko, että Real Madridiin vaikuttaa keskiviikon Mestarien liiga -tappio Chelseaa vastaan. Finaalista putoamista hän selittää väsymyksellä.

– Ei sen pitäisi vaikuttaa. Monet pelaajat pelaavat tulevaisuudestaan ja arvostuksestaan. Sille ei tekisi hyvää, jos he nyt hellittäisivät keskiviikon takia. Kun ylitsesi lennetään lentokoneella [Chelseaan viitaten], ei ole paljon tehtävissä. Madrid on hyvin väsynyt. Jotkut pelaajat ovat pelanneet niin paljon, että alkavat olla lopussa.

Barcelona ja Atléticon kohtaamisesta Buyo odottaa tasaista.

– Se on varma tasapeli. Jos ei ole, niin sitten Barca voittakoon, koska se hyödyttää enemmän Madridia. Molemmat joukkueet haluavat voittaa, ja tuloksena on tasapeli. Siten kaikki kolme pääsevät toiveikkaina päätöskierrokselle, ja lopussa Madridista kruunataan mestari.

Barcelonalla on Buyon mukaan liikaa heikkouksia.

[readmore from=Real-Madrid]

– Kun Messi on vireessä, hän saa koko joukkueen pelaamaan hyvin. Barcalla on kuitenkin paljon heikkouksia, erityisesti puolustuksessa. Heillä on vaikeuksia fyysisiä joukkueitta vastaan. Sanon niin PSG:n, Bayernin ja Real Madridin takia.

Paco Buyo pelasi Real Madridissa vuosina 1986-1997 ja voitti seurassa kuusi La Liga -mestaruutta. Hän pelasi urallaan kaikkiaan 542 La Liga -ottelua. Buyo oli myös Espanjan joukkueen varamaalivahtina kahdessa EM-turnauksessa, pelaten urallaan seitsemän A-maaottelua.