UEFA on valmis käyttämään todella kovia keinoja viimeisten Superliigaa havittelevien seurojen taivuttelemiseksi.

12:sta Superliigan perustajaseurasta kahdeksan on irtisanoutunut hankkeesta. Jäljellä ovat Barcelona, Real Madrid, Juventus ja AC Milan. Ne eivät ole pahoitelleet Superliiga-suunnitelmia eivätkä ole ilmoittaneet vetäytymisestään.

Nyt ESPN kertoo useampaan lähteeseen vedoten, että UEFA on valmis potkimaan nelikon ulos europeleistä seuraavaksi kahdeksi kaudeksi, jos ne jatkavat nykyisellä tiellä.

On mahdollista, että edessä on oikeustaistelu, jonka lopputulos ei olisi täysin varma. Siksi UEFA pyrkii ESPN:n mukaan etenemään tapauksessa irtisanoutuneiden seurojen kanssa. Sillä tavalla kattojärjestö uskoo taivuttelevansa viimeisetkin seurat unohtamaan Superliigan. Uutta sarjaa kun ei olisi järkeä perustaa neljällä seuralla.

On mahdollista, että kaikki 12 Superliigan perustajaseuraa saavat UEFA:lta jonkinlaisen rangaistuksen, joka toimisi esimerkkinä kaikille muille. Samaan aikaan UEFA kuitenkin pyrkii tarjoamaan tarpeeksi lievää rangaistusta niille, jotka selkeästi hylkäävät Superliigan ja jatkavat UEFA-vetoisessa europelisysteemissä.