La Ligan armotonta mestaruustaistelua yhdessä Atlético Madridin, Real Madridin ja Sevillan kanssa käyvä Barcelona vieraili sunnuntai-iltana Valenciassa. Valencia pääsi ottelussa johtoon, mutta Barca nousi rinnalle ja ohi, ja vei tuikitärkeät pisteet mukanaan Kataloniaan. Pelin kaikki viisi maalia syntyivät toisella puoliajalla.

Ensimmäisellä puoliajalla tilanteet olivat vielä melko vähissä, sillä kumpikin joukkue laukoi vain kerran kohti vastustajan maalia. Paras paikka oli kenties Lionel Messin vapaapotku hyvältä paikalta, mutta Messin laukaus meni kuitenkin vähän yli maalin.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla Valencia antoi Barcalle myrskyvaroituksen, kun Goncalo Guedes pelattiin avopaikkaan. Portugalilaisen laukaus meni kuitenkin hieman liian kohti maalivahti Marc-André ter Stegeniä, joka torjui yrityksen kulmapotkuksi.

Kulmapotkusta kuitenkin helähti. Barcelona puolusti erikoistilanteen kehnosti, Ter Stegen arvioi tilanteen väärin ja toppari Gabriel Paulista pääsi vapaasti puskemaan Valencian 1-0-johtoon. Tilanne tarkistettiin videolta Ter Stegenin mahdollisen estämisen vuoksi, mutta maali jäi kuitenkin voimaan. 50 minuuttia taulussa, ja Barcelona oli takaa-ajoasemassa.

Barcelona pääsi kuitenkin tasoihin melko helponlaisesti seitsemän minuuttia myöhemmin. Valencian toppari Toni Lato katkaisi keskityksen omassa boksissaan melko kömpelön näköisesti kädellään, ja pallo vietiin itsestäänselvästi pilkulle. Lisäksi Lato palkittiin varoituksella.

Pallon taakse asettui Lionel Messi, jonka kehnonlaisen yrityksen Jasper Cillessen alakulmasta hyvin torjui. Palloon ehti kuitenkin ensin Barcelonan pelaaja, ja pienen maalinedusflipperin päätteeksi Messi pääsi täräyttämään metristä pelin tasoihin. Hidastus paljasti Cillessenin hieman varastaneen maaliviivaltaan, joten ilman maalia rankkari olisi todennäköisesti uusittu.

63. minuutilla Barcelona nousi jo johtoon. Cillessen torjui erinomaisesti Frenkie de Jongin puskun, mutta jälleen paluupallossa oli ensimmäisenä Barcan pelaaja. Tällä kertaa hän oli Antoine Griezmann, joka nautti helposta työstä siirtää irtopallo verkkoon. Maali oli Griezmannin viides viiteen viimeiseen otteluun.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
VAL 1-2 FCB (65’) - Griezmann ha marcado 5 goles en sus últimos 5 partidos (1+1+2+0+1). Nunca había tenido una racha así desde que juega en el Barcelona.

Tästä ehti kulua vain kuusi minuuttia, kun Cillessen sai antautua jälleen. Nytkin maalia tuuletti Lionel Messi, joka sijoitti vapaapotkun tarkkaakin tarkemmin tolpan kautta verkkoon. Messin tuuletus oli harvinaisenkin tunteikas, eikä ihme – Barcelona oli tehnyt 12 minuutissa kolme maalia, ja kaikki näytti jälleen mestaruustaistelun kannalta hyvältä.

Messi oli epäonnistunut 20 edellisessä vapaapotkussaan, mutta teki nyt uransa 55. maalin suorasta vaparista. Maaleista 49 on syntynyt Barcassa ja kuusi Argentiinan maajoukkueessa.

VAL 1-3 FCB (69’) - Messi acaba con una racha de 20 lanzamientos de falta directa sin marcar, anotando el gol número 55 de libre directo en su carrera profesional (49 con el Barcelona y 6 con Argentina).

Ei Valencia vielä pyyhettä kehään heittänyt. Kun pelattiin 83. minuuttia, nousi se jälleen vain maalin päähän seuran oman kasvatin Carlos Solerin golazolla. Valencia riisti pallon keskialueella Barcelonan rajaheiton jälkeen, ja pallo ajautui Solerille, jonka itseluottamus ei horjunut. Soler tykitti komean kaukoveron reilusta 26 metristä yläkulmaan ja nosti joukkueensa peliin mukaan.

Vaikka Valencia rypisteli hyvin loppuun saakka, ei se enää kyennyt tasoihin nousemaan. Niinpä Barcelona nappasi voiton maalein 3-2 ja vastasi hyvin muille mestaruustaistelun kärkiseuroille.

[readmore from=Barcelona]

Kun neljä kierrosta on pelaamatta, johtaa Atlético Madrid sarjaa kahden pisteen erolla ennen Real Madridia ja Barcelonaa. Sevillakin on yhä mukana taistelussa, sillä se on Atléticosta kuuden pisteen päässä, mutta ottelun kärkitrioa vähemmän pelaneena. Sevillan viidenneksi viimeinen ottelu on maanantai-illan kotipeli Athletic Bilbaota vastaan.

Tuleva viikonloppu on mestaruustaistelun kannalta äärimmäisen kutkuttava, sillä edessä on kaksi kärkinelikon keskinäistä peliä. Barcelona isännöi lauantaina Atlético Madridia ja Real Madrid sunnuntaina Sevillaa.