22-vuotias Real Madridin kasvatti Achraf Hakimi sai viettää sunnuntaina yhtä uransa juhlavimmista hetkistä. Oikealla laidalla pelaavan Hakimin nykyinen seura Internazionale ei edes pelannut, mutta koska Atalanta jäi tasapeliin Sassuolon vieraana, varmisti Inter ensimmäisen Serie A:n mestaruutensa 11 vuoteen.

Hakimi on kuulunut koko kauden ajan Interin avainpelaajiin. Hän on tehnyt 33 ottelussa seitsemän maalia ja syöttänyt toiset seitsemän, ja toisin sanoen jatkanut siitä, mihin lainapestillään Borussia Dortmundissa jäi. Hakimi siirtyi Interiin viime syksynä pysyvällä siirrolla, ja hänen sopimuksensa on voimassa vuoteen 2025.

El Chiringuito de Jugones -ohjelmassa puhunut tuore italianmestari paljasti, että Real Madridilla on tiettävästi häneen edelleen takaisinosto-oikeus. Kovin mairittelevaan sävyyn Hakimi ei kuitenkaan Madridiin paluun mahdollisuudesta puhunut. Lisäksi hän kertoi, ettei valmentaja Zinédine Zidane ollut vielä onnitellut häntä mestaruudesta.

– Oletan, että Real Madridilla on olemassa takaisinosto-oikeus. Heillä kuitenkin oli jo aikanaan tilaisuutensa, Hakimi totesi.

– Madrid oli kotini ja pelasin mielelläni siellä. He kuitenkin päättivät toisin. Minua häiritsi, että minun oletettiin pelkäävän paikkani valtaamista. Minä koin olevani kykenevä (pelaamaan Real Madridissa). En tiedä, päättikö siitä Zidane vai seurajohto, mutta pandemian takia minun oli pakko lähteä.

Hakimi kommentoi myös Inter-valmentaja Antonio Conten lausuntoa tämän kyvyistä ampua rankkareita.

– Conte sanoi niin vitsinä. Jos minun pitää joskus ampua rankkari, olen valmis, Hakimi kuittasi.

[readmore from=Hakimi-Achraf]

Conten lausunto Marokon maajoukkueryhmäänkin kuuluvan Hakimin rankkariosaamisesta oli kieltämättä vähintäänkin värikäs.

– Tärkeintä on, ettei Achraf ammu rankkareita. Näen sen harjoitusten lopussa, kun joukkue valmistautuu vetämään pilkkuja. Jos etenemme joskus jonkin kilpailun finaaliin, kaikkien pitäisi kuolla ennen kuin annamme Hakimin ampua rankkarin. Hän on niissä huonompi kuin minä pelaajaurallani olin, Conte murjaisi.

Lähde: AS