Supertähtien superagentti Mino Raiola kommentoi Erlng Braut Hålandin tilannetta AS:lle, ajatellen norjalaisen huhuissa pyöriteltyä mahdollista siirtoa jokoa Real Madridiin tai Barcelonaan.

Hollantilaisen puheet mediassa ovat usein täynnä kieli- ja mielikuvia, ja jää kuulijan vastuulle päättää, onko niissä sisältöä lainkaan. Kaikesta päätellen tämän käyttämä kieli on itse työssä, sopimusneuvotteluissa melko lailla eri tyyppistä.

– Se (Hålandin siirto La Ligaan) on hankalaa, mutta ei mahdotonta. Sellaista on seurajohtajan elämä, ja sama pätee pelaajiin. Juna menee ohi; hyppäätkö sen kyytiin vai etkö?

Raiola kuvailee isojen tähtien yhtäläisyyksiä.

– Kuten kaikkien tähtien kohdalla, jalkapallo tulee aina ensin. Ei ole muuta mahdollisuutta. Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, he ovat tehneet jalkapallosta koko elämänsä keskipisteen. (Samasta syystä) Hålandilla ei ole aavistustakaan siitä, millaisia ravintolat Dortmundissa ovat.

Liiasta edistyksellisyydestä ajattelussaan agenttia ei voi syyttää.

– Suuret mestarit ovat lopulta yksinkertaisia tyyppejä. On myös oleellisen tärkeää, että heillä on rinnallaan hyvä nainen. On luotava hyvä ympyrä elämään.

– Håland on kiinnostunut kahdesta asiasta; maalien tekemisestä ja mestaruuksien voittamisesta. Olen varma, että hän valitsee tulevaisuuteensa seuran, jossa näiden todennäköisyys on suuri.