Arsenalissa vuosina 2005-2008 loistanut keskikenttäpelaaja Aljaksandr Hleb siirtyi aikoinaan suurin odotuksin Barcelonaan.

17 miljoonaa euroa maksaneen valkovenäläisen esitykset Camp Noulla eivät kuitenkaan häikäisseet. Hleb pelasi vain 19 ottelua La Ligassa ja lähetettiin sen jälkeen lainalle Stuttgartiin, Birminghamiin ja Wolfsburgiin ennen seuran jättämistä pysyvällä siirrolla.

Hlebin entisen agentin mukaan hänen olisi pitänyt siirtyä vuonna 2008 Bayern Müncheniin, joka oli myös kiinnostunut Arsenalissa menestyneestä pelaajasta. Barcelonassa floppaamisen hän osasi puolestaan aistia jo ennen sopimuksen allekirjoittamista.

[readmore from=Hleb-Aljaksandr]

– Hän vietti uransa parasta aikaa Arsenalissa. Arsene Wenger rakasti häntä siellä. Sitten Barcelona ja Bayern halusivat hänet. Kävimme neuvotteluita kummankin seuran kanssa ja lopulta Hleb valitsi Barcelonan, paljasti Ulrich Ferber Goalille.

– Lentokoneessa, matkalla allekirjoittamaan sopimusta, huomasin hänen olevan siirrosta innoissaan, mutta myös epäröivän sitä. Silloin minun olisi todennäköisesti pitänyt vaikuttaa [hänen päätökseensä] enemmän. Hänen olisi sittenkin pitänyt valita Bayern.

– Barcelona oli tietysti suuri seura, mutta paluu Saksaan ja oikeastaan koko paketti Münchenissä olisi ollut sopivampi vaihtoehto siinä vaiheessa. Mutta Aleks halusi pelata Lionel Messin, Andres Iniestan ja Thierry Henryn kanssa.