Villarreal kohtaa Arsenalin torstai-iltana Eurooppa-liigan välierien avausosassa.

Villarrealille Arsenal on tuttu seura. Seurat iskivät yhteen Mestarien liigan välierissä keväällä 2006. Arsenal pudotti Villarrealin ja eteni finaaliin, jossa Barcelona oli kuitenkin parempi maalein 2-1.

Arsenal voitti välierien avausosan Lontoossa 1-0. Villarrealilla oli loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu toisen osan lisäajalla, kun joukkueelle vihellettiin rangaistuspotku.

Argentiinalaislegenda Juan Román Riquelme pääsi laukomaan, mutta Arsenal-vahti Jens Lehmann veti pidemmän korren ja torjui yrityksen.

Villarreal haastatteli Riquelmea tiistaina. Riquelme kertoi, ettei ole edelleenkään katsonut uudelleen epäonnistunutta rangaistuspotkuaan.

– Joidenkin mielestä tämä on outoa, mutta en ollut koskaan hermostunut pelatessani jalkapalloa. Olin pelkästään onnellinen. En ole koskaan katsonut sitä ottelua tai rangaistuspotkua uudelleen. Enkä tule katsomaankaan. Meidän olisi pitänyt päästä finaaliin. Olisimme pärjänneet siinä, Riquelme vakuutti.

– Otteluviikolla söimme stadionilla puheenjohtajan ja valmennusjohdon kanssa. Silloin puheenjohtaja sanoi ensimmäistä kertaa, että jos voittaisimme välierän ja menisimme finaaliin, me pelaajat saisimme kaikki palkintorahat.

– Olimme vakuuttuneita siitä, että voittaisimme Arsenalin ja menisimme finaaliin. Sanoin ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessakin, että Arsenal tulisi kärsimään. Olin niin vakuuttunut siitä.

Villarrealin ja Arsenalin välinen välieräottelu käynnistyy torstaina klo 22.00.

Lähde: MARCA