23-vuotias Turkin maajoukkuehyökkääjä Enes Ünal nousi Getafen sankariksi, kun madridilaisseura kukisti sunnuntaisessa ”kuuden pisteen ottelussa” vieraskentällä Huescan. Ünal viimeisteli molemmat maalit, kun Getafe lähti kotimatkalle 2-0-voiton turvin.

Täysi pistepotti kasvatti etumatkan La Ligassa toiseksi viimeisenä olevaan Huescaan jo seitsemään pisteeseen, kun molemmilla on pelaamatta viisi pistettä. Putoamisviivan alla kolmanneksi viimeisenä oleva Real Valladolid on Getafesta viiden pisteen päässä, mutta ottelun vähemmän pelanneena.

Ensimmäisen maalinsa Ünal teki 20. minuutilla paluupallosta, kun Huescan maalivahti Andrés Fernández oli torjunut Jaime Matan puskun. Toisen kerran Ünal osui 52. minuutilla, kun hän laukoi pallon vastustamattomasti rangaistusalueen takaa tolppien väliin. Villarrealista täksi kaudeksi Getafeen siirtynyt Ünal on tehnyt kaikki kauden neljä maaliaan viimeisissä neljässä pelaamassaan ottelussa (pelattuja pelejä yhteensä 23).

Huesca voitti ottelun maalintekoyritykset 8-6, mutta sen laukauksista kohti maalia meni vain yksi, Getafen neljää vastaan. Tappio oli sarjanousija Huescalle jo kolmas peräkkäinen, eikä se ole tehnyt näissä otteluissa maaliakaan.

Vaikka teoriassa putoamisviivan alle voi valahtaa vielä paremmiltakin sijoilta, on viidentenätoista oleva Getafe käytännössä ensimmäinen putoamiskamppailun joukkue. Tämän päivän voiton ansiosta se otti kuitenkin ison askeleen kohti sarjassa säilymistä. Getafe on pelannut La Ligassa viimeisten 17 kauden ajalta 16:lla, käväistyään Segundassa vain kaudella 2016-2017. Näyttää jo melko vahvasti siltä, että 17 000 katsojan Coliseumilla pelataan La Liga -futista ensi kaudellakin.

Turvassa eivät suinkaan ole Deportivo Alavés eikä Elche. Alavés on putoamisviivan yläpuolella kahden pisteen verran ja Elche vain yhden, ja sijalla 18 majailevalla Real Valladolidilla on yksi peli enemmän jäljellä. Tuo rästipeli on ensi keskiviikon vieraspeli Athletic Bilbaota vastaan.

Huesca on nyt kolme pistettä putoamisviivan alapuolella. Kaikista tukalin tilanne on ehdottomasti Eibarilla, joka on suorasta säilymisestä jo seitsemän pisteen päässä. Eibar on voittanut sarjaottelun edellisen kerran 3. tammikuuta, ja nyt sillä on allaan neljän ottelun tappioputki.

Huescan jälkeen sarjan toiseksi pienimmällä stadionilla (Real Madridin tilapäisstadionia Alfredo Di Stefanoa huomioon ottamatta), 8 164 katsojaa vetävällä Ipurualla pelaava Eibar pelaa La Ligassa seitsemättä perättäistä kauttaan, mutta nyt se on hyvin lähellä putoamista. Tämänhetkisen tilanteen mukaan sarjasta olisi poistumassa kaksi pienintä stadionia.

Sarjatilanne sijoilla 14-20

Valencia 36p
Getafe 34p
Alavés 31p
Elche 30p
————
Real Valladolid 29p
Huesca 27p
Eibar 23p

Seitsemän viimeisen loppukauden ohjelmat (keskinäiset kursiivilla):

Valencia:
Barcelona (k)
Valladolid (k)
Sevilla (v)
Eibar (k)
Huesca (v)

Getafe:
Villarreal (v)
Eibar (k)
Celta Vigo (v)
Levante (k)
Granada (v)

Alavés:
Eibar (v)
Levante (k)
Elche (v)
Granada (k)
Sevilla (v)

Elche:
Atlético Madrid (k)
Real Sociedad (v)
Alavés (k)
Cádiz (v)
Athletic Bilbao (k)

Real Valladolid:
Athletic Bilbao (v)
Real Betis (k)
Valencia (v)
Villarreal (k)
Real Sociedad (v)
Atlético Madrid (k)

Huesca:
Real Sociedad (k)
Cádiz (v)
Athletic Bilbao (k)
Real Betis (v)
Valencia (k)

Eibar:
Real Sociedad (k)
Alavés (k)
Getafe (v)
Real Betis (k)
Valencia (v)
Barcelona (k)