Karim Benzema ei ole pelannut Ranskan A-maajoukkueessa yli viiteen ja puoleen vuoteen.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps pudotti Benzeman maajoukkueesta pysyvästi syksyllä 2015, kun Benzema joutui kiristyskohun keskelle. Benzeman väitettiin kiristäneen silloista maajoukkuetoveriaan Mathieu Valbuenaa.

Sen koommin kumpaakaan ei ole nähty maajoukkuepaidassa. Benzemaa syytetään kiristyksestä ja hyökkääjä joutuu oikeuden eteen tämän vuoden puolella.

Benzeman entisen agentin Karim Djazirin mukaan hyökkääjä halusi sopia erimielisyydet Deschampsin kanssa, mutta lopulta kaksikko ei koskaan tavannut – vaikka Benzema toivoi tapaamisen järjestyvän.

– Heinäkuussa 2017 Benzema halusi minun soittavan Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graëtille, jotta hän voisi organisoida tapaamisen Deschampsin kanssa. Soitin Le Graëtille, mutta hän ei halunnut organisoida sitä. Emme edes tiedä, kuuliko Deschamps koskaan siitä, Djaziri totesi RMC:lle.

– Deschampsin ja Benzeman välit olivat kuin isällä ja pojalla. Jos Deschampsilla on ongelma sinun kanssa, hän soittaa sinulle ja ratkaisee sen. Deschamps toimii näin etenkin silloin, kun hän tuntee toisen osapuolen.

Djazirin mukaan Deschamps olisi valmis pyörtämään päätöksensä ja kutsumaan huippuvireisen Benzeman takaisin maajoukkueeseen, jos joukkueen johtohahmot pyytäisivät sitä.

– Jos Antoine Griezmann, Paul Pogba ja Hugo Lloris pyytävät Benzeman paluuta A-maajoukkueeseen, niin uskooko joku, ettei hän suostuisi siihen, Djaziri mietti.