Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez sanoo, että yhdenkään seuran on turha haaveilla PSG:n Kylian Mbappén ja Borussia Dortmundin Erling Braut Hålandin hankinnoista, jos Euroopan Superliiga ei toteudu.

Kummankin tähtihyökkääjän on huhuttu lähtevän ensi kesänä muihin maisemiin, mutta koronapandemian myötä myös suurseuroilla on vaikeuksia löytää riittävästi kahisevaa kasaan heidän ostamistaan varten.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Madrid julkisti viikonvaihteessa 11 muun seuran kanssa, että ne ovat perustamassa kansainvälistä suljettua sarjaa, joka korvaisi niiden osalta Mestarien liigan. Uusi turnaus olisi tuonut rutkasti tuloja siihen osallistuville seuroille, mutta hanke kaatui jo parin päivän sisällä julkistamisestaan, kun seura toisensa jälkeen vetäytyi siitä kovan ulkoisen paineen alla.

Mbappé ja Håland on yhdistetty huhuissa myös Madridiin, mutta Pérezin mukaan Los Blancosillakaan ei ole varaa heihin.

– Yleisesti ottaen tänä kesänä ei tapahdu isoja siirtoja. Kaikki kärsivät, kun isoilta seuroilta ei virtaa rahaa pienille, sanoi Pérez El Largueron haastattelussa.

– On mahdotonta tehdä Mbappén ja Hålandin kaltaisia hankintoja ilman Superliigaa. Enkä puhu vain Real Madridista.

– En usko, että kukaan kannattajista ampuu itseään, jos emme hanki Mbappéa tänä kesänä. He tietävät, että me teemme parhaamme. Jos jotain ei tapahdu [siirtomarkkinoilla], se johtuu siitä, että se ei ole mahdollista.

Pérezin mukaan Madridista lähtenee kesällä pelaajia ovesta ulos.

– Meidän tulomme ovat 300 miljoonaa euroa pienemmät tällä kaudella. Meidän on myytävä joku pelaaja, tehtävä asioita.

– Olen tehnyt voitavani tähän mennessä, enkä ole tehnyt sitä huonosti, vaikka jotkut sanovat, etten tiedä mitään jalkapallosta. Tiedän, millaista on tulla seuraan vuonna 2000, kun ihmisille ei ole maksettu. Minä laitoin kaikkeni likoon ja muutin maailmaa Galácticoilla (tähtihankinnoilla). Ennen menetimme 30-40 miljoonaa euroa kaudessa, sitten rupesimme tienaamaan sen verran.