Paikasta ensi kauden europeleihin kamppailevan Villarrealin kuuden ottelun voittoputki katkesi sunnuntaina, kun se taipui kotikentällään Osasunalle maalein 1-2. Villarreal oli päästänyt näissä kuudessa ottelussa yhteensä vain kaksi maalia, mutta tänään Osasuna pystyi yksin samaan lukemaan.

Osasuna oli vielä sarjan ensimmäisen puolikkaan jälkeen sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta nyt etäisyyttä putoamisviivaan on jo kahdeksan pistettä, kun kahdeksan kierrosta on pelaamatta. Näin baskiseura on hilaamassa itseään kuiville ja mukaan La Ligaan myös ensi kaudeksi.

Kevätkauden aikana Osasuna on ollut sarjan viidenneksi paras joukkue saatuaan kasaan 18 pistettä – jo nyt kaksi enemmän kuin kauden ensipuolikkaalla. Parempia ovat olleet vain Barcelona, Real Madrid, Sevilla ja Real Betis. Yhden ottelun vähemmän pelannut Atlético Madrid on saanut yhtä monta pistettä Osasunan kanssa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Villarreal-Osasuna 1-2.

Osasuna está 8 puntos por encima de la zona de descenso (más lejos que nunca en esta Liga).

Osasuna acabó la primera vuelta en penúltima posición (16 puntos), pero ya ha sumado 18 puntos en la segunda vuelta.

Osasunan viime aikojen otteluissa ei ole paljon maaleilla juhlittu, sillä ennen sunnuntaita se oli pelannut peräti neljä maalitonta 0-0-tasapeliä putkeen: kolme La Ligassa ja yhden maaottelutauon harjoitusottelussa Eibaria vastaan. Kun Jon Moncayola vei Osasunan johtoon 63. peliminuutilla, katkaisi hän yli seitsemän tuntia (438 minuuttia) kestäneen Osasunan maalittoman jakson La Ligassa. Viimeksi Osasuna oli tehnyt maalin 27.2. ottelussa Alavésia vastaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
0-1 Osasuna-Villarreal Minuto 63. Gol de Moncayola.

Osasuna llevaba 438 minutos (más de siete hora) de juego sin marcar.

El récord de ineficacia de Osasuna en Primera sigue fijado en 5 jornadas sin marcar y data de las temporadas 1983-84 (564 minutos) y 1986-87 (565 minutos).

Villarreal nousi tasoihin 70. minuutilla, kun Osasunan puolustaja David García ohjasi Gerard Morenon poikittaissyötön kömpelösti omaan maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin kroatialainen Ante Budimir puski kuitenkin komeasti ylänurkkaan voittomaaliksi jääneen 1-2-osuman.

Osasunan voitto oli vielä lisäajallakin vakavasti uhattuna, mutta ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Sergio Herrera torjui erinomaisesti sekä Moises Gomézin että Manu Triguerosin hienot maalintekoyritykset. Herreralle tilastoitiin ottelussa kaikkiaan viisi torjuntaa.