Mouctar Diakhabyn ja Juan Calan välinen välikohtaus on täyttänyt espanjalaismedioiden otsikot viimeisen viikon ajan.

Cádiz ja Valencia iskivät yhteen La Ligassa viime sunnuntaina. Valencian pelaajat jättivät kentän puolen tunnin kohdalla, kun Diakhaby väitti Calan solvanneen häntä rasistisesti.

Ottelua jatkettiin noin 20 minuuttia kestäneen tauon jälkeen. Valencian päävalmentaja Javi Gracia vaihtoi Diakhabyn pois kentältä, mutta Cala jatkoi ottelua puoliajalle saakka.

Muutama päivä ottelun jälkeen Diakhaby julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän kertoi Calan solvanneen häntä sanoilla ”v*tun n**keri”. Cala tyrmäsi väitteen lehdistötilaisuudessaan ja uskoi Diakhabyn kuulleen hänen sanansa väärin. Cala kertoi sanoneensa Diakhabylle sanat ”jätä minut rauhaan”.

[readmore from=Diakhaby-Mouctar]

La Liga tutki keskiviikon ja torstain aikana sanojensa mukaan kaikki mahdolliset tapaukseen liittyvät ääninauhat. Sarja kertoi myös palkanneensa huuliltalukijoita tutkimaan videoklippejä. Sarjan mukaan ääninauhoista tai videoklipeistä ei löytynyt minkäänlaisia rasistisia solvauksia.

La Ligan mukaan ääninauhoissa kuului Calan sanat ”jätä minut rauhaan”.

La Liga ei aio rankaista Calaa, sillä sarja ei kyennyt löytämään todisteita rasistisista solvauksista. Espanjan jalkapalloliitto sen sijaan tutkii edelleen tapausta.

Lähde: AS, MARCA