Barcelonan ja Valencian entinen puolustaja Jérémy Mathieu on muistellut aikaansa Espanjan La Ligassa.

Ranskan entinen maajoukkuepelaaja kertoi L’Équipen tuoreessa haastattelussa, miten hän ei koskaan edes halunnut siirtyä Barcelonaan, joka hankki topparin Valenciasta vuonna 2014.

Mathieu paljasti yrittäneensä varsin kekseliästä strategiaa Barcelona-siirron välttämiseksi, mutta epäonnistui siinä täydellisesti.

– En halunnut siirtyä Barcelonaan. Kun seura teki minulle tarjouksen, olin Valencian kapteeni ja nautin elämästäni siellä. Ajattelin, että Barcelonassa kuluttaisin vain joukkueen vaihtopenkkiä, Mathieu totesi.

– Kun sain tarjouksen Barcelonalta, piirsin itse oman versioni heidän tarjoamastaan sopimuksesta. Palkan kohdalle asetin summan siltä väliltä, mitä tienasin silloin Valenciassa ja mitä Barcelona minulle oikeasti tarjosi.

– Näytin tätä väärennettyä sopimusta Valencian urheilutoimenjohtaja Francisco Rufetelle ja sanoin: ”Antakaa minulle tämän verran [palkkaa], niin jään”.

– Hän vastasi: ”Tuon ei pitäisi olla ongelma”, jonka jälkeen soitimme yhdessä Valencian puheenjohtaja Amadeo Salvolle. Hän kuitenkin kieltäytyi, emmekä voineet Rufeten kanssa uskoa sitä.

– Sitten revin paperin kahtia ja sanoin lähteväni. Ymmärsin, etteivät he enää luottaneet minuun, Mathieu harmitteli.

[readmore from=Barcelona]

Mathieu siirtyi Barcelonaan noin 20 miljoonan euron siirtokorvauksella. Hän sai debyyttikaudellaan enemmän vastuuta kuin osasi ehkä odottaa ja pelasi yhteensä 41 ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien.

Kolme kautta Camp Noulla viettänyt Mathieu voitti Barcelonan riveissä esimerkiksi yhden Mestarien liigan, kaksi La Ligan mestaruutta sekä kaksi Copa del Reyta. Niin ikään hänen epäilynsä Barcelonaan siirtymisestä osoittautuivat ainakin joissain määrin turhiksi.

Lähde: AS