Espanja ei suoranaisesti vakuuttanut maaliskuisessa MM-karsintojen startissaan, mutta johtaa silti lohkoaan seitsemällä pisteellä kolmesta ottelusta. Kreikkaa vastaan Espanja pelasi 1-1-tasapelin, Georgia kukistui loppuhetkien maalilla 2-1 ja Kosovo kotona 3-1.

Päävalmentaja Luis Enrique on tehnyt viime aikoina paljon myös pelaajakokeiluja, mutta ailahtelevan tulostason takia ”Luchoon” on kohdistunut myös kovaa kritiikkiä. Suuri urheilulehti Marca kysyi 12-henkiseltä toimittajaraadilta näkemystä siitä, ketkä 23 pelaajaa EM-kisajoukkueeseen pitäisi nimetä. Konsensus on vastauksista kaukana, joten toimittajat ovat kannoissaan hyvin erimielisiä.

12 eri espanjalaisviestinen toimittajaa löysi yhteensä vain 11 pelaajaa, joille kuuluisi jokaisen mielestä paikka Espanjan kisajoukkueeseen. He ovat maalivahdit Unai Simón ja David De Gea, puolustajat Sergio Ramos, Dani Carvajal ja Jordi Alba, keskikenttäpelaajat Rodri, Sergio Busquets, Pedri ja Koke sekä hyökkääjät Ferran Torres ja Álvaro Morata.

[readmore from=Espanja]

Mielipiteitä jakavat etenkin kolmosvahti, topparit sekä joukkueen muut hyökkääjät. Toimittajien vastausten perusteella on helppo ymmärtää, että Luis Enriquellä on joukkuevalintojen kanssa vielä paljon päänvaivaa.

Toimittajien valintoja kisajoukkueeseen pääsee tarkastelemaan Marcan jutusta tämän linkin takaa.